Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2022
  • Сподели:

"Глобалните елити с всички сили се опитват да запазят изплъзващата се от ръцете им хегемония и власт, опитват се да сдържат страните и народите в хватката на неоколониалния световен ред. Това е неолиберален тоталитаризъм", категоричен е той

 

 

Вашингтон се опитва да удължи конфликта в Украйна и подклажда противоречия в Азия, Африка и Латинска Америка. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин във видеообръщение към участниците в Х Московска конференция по международна сигурност.

"Ситуацията в Украйна показва, че САЩ се опитват да удължат този конфликт. И точно по същия начин те се опитват да подклаждат потенциала за конфликти в Азия, Африка, Латинска Америка", заяви руският лидер.

Путин счита, че Западът е отредил на Украйна ролята на пушечно месо, за да удържи хегемонията си по света.

"За да удържат своята хегемония, на тях (страните от Запада) им трябват конфликти. Именно за това те отредиха на народа на Украйна ролята на пушечно месо, реализираха проекта Анти-Русия, затваряха си очите за разпространяването на нацистката идеология, за масовите убийства на народа на Донбас, снабдяваха и продължават да снабдяват киевския режим с оръжия, в това число тежки", изтъкна Путин.

В опитите си да задържат изплъзващата им се хегемония, западните страни провеждат политика на сдържане на всякакви алтернативни пътища на развитие, изтъкна руския президент.

"Глобалните елити с всички сили се опитват да запазят изплъзващата се от ръцете им хегемония и власт, опитват се да сдържат страните и народите в хватката на неоколониалния световен ред. Тяхната хегемония означава стагнация за целия останал свят, за цялата цивилизация, означава мракобесие и ликвидиране на културата. Това е неолиберален тоталитаризъм", категоричен бе Путин.

Но вече се очертава многополярно световно устройство, все повече държави избират севурунитета, подчерта той.

"Ситуацията в света се променя динамично, формират се контурите на многополярния световен ред. Все повече страни и народи избират пътя на свободното суверенно развитие, като се опират на своите самобитност, традиции и ценности", изтъкна Путин.

На обективните процеси за формирането на многополярен свят "противодействат западните глобалистки елити, които провокират хаос, разпалват стари и нови конфликти", категоричен е той.

Според него колективният Запад целенасочено руши системата на европейска сигурност.

"САЩ и техните васали грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави - организират провокации, държавни преврати, граждански войни. Със заплахи, шантаж и натиск се опитват да накарат независими държави да се подчинят на тяхната воля, да живеят по чужди за тях правила", - констатира руският лидер.

Путин подчерта, че "всичко се прави в името на една цел - да съхранят доминацията си, модела, който им позволява да паразитират върху целия свят, както е било векове наред."

Такъв модел може да бъде удържан само със сила, изтъкна руският президент.

Станете почитател на Класа