Илон Мъск: „Купувам Манчестър Юнайтед“

Илон Мъск:  „Купувам Манчестър Юнайтед“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    18.08.2022
  • Сподели:

Милиардерът Илон Мъск наелектризира дебата за бъдещето на Манчестър Юнайтед, като заяви в Twitter, че купува борещия се клуб от Висшата лига. Не стана ясно какви са възгледите му относно спорното настояване на новия треньор Ерик тен Хаг за измъкване от опашката на таблицата или дали нещастният звезден нападател Кристиано Роналдо трябва да получи разрешение да напусне.
Въпреки това, тъй като отборът е в дъното на лигата след унизителното поражение с 4-0 като гост от Брентфорд, туитът на откровения предприемач предложи надежда на феновете, които искат да видят гърба на настоящите собственици, семейството Глейзър от Флорида.
„Поздравявам Манчестър Юнайтед, добре дошли. Също така, купувам Манчестър Юнайтед, добре дошъл", каза Мъск в туит. Мъск има вече история на правене на непочтителни туитове и остава да видим дали той е сериозен в преследването на сделка. Закупуването на Юнайтед, един от най-големите футболни клубове в света, ще струва на Мъск най-малко £2 милиарда, според текущата оценка на фондовия пазар.
Неотдавнашните неволи на Манчестър Юнайтед на терена доведоха до засилени протести на феновете срещу Глейзър, които купиха клуба чрез сделка със силен ливъридж през 2005 г. за £790 милиона ($955,51 милиона). Движението срещу Глейзър набра скорост миналата година, след като Юнайтед беше замесен в неуспешен опит за формиране на отцепилата се Европейска Суперлига.
Но поглъщането от страна на Мъск може да бъде за клуба случай на измъкване от тигана и влизане в огъня, като се има предвид склонността на милиардера към неофициални забележки и несъгласие с пазарните регулатори.
Мнозина побързаха да отбележат, че Мъск също е обещал да купи Twitter за 44 милиарда долара, преди сделката да се провали през юли, и също така се похвали с колонизирането на Марс и повишаването на раждаемостта на Земята.
Феновете реагираха със смесица от недоумение и оптимизъм предвид ниския статус на клуба, свикнал да заема първите места в лигата, а не дъното.
Манчестър Юнайтед не отговори веднага на искане за коментар.

Станете почитател на Класа