Дъщерята Александър Дугин е убита в кола бомба в Москва

Дъщерята Александър Дугин е убита в кола бомба в Москва
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    22.08.2022
  • Сподели:

Дъщерята на ултранационалистически руски идеолог, за когото се смята, че е имал силно влияние върху Владимир Путин, е била убита в кола бомба в покрайнините на Москва, според множество медии.
Дария Дугин, дъщеря на руския политически коментатор Александър Дугин – наричан „мозъкът на Путин" – загина, когато управляваната от нея Toyota Land Cruiser беше разкъсана от мощна експлозия на около 20 км западно от столицата около 21:30 ч. местно време. Експлозията е избухнала близо до село Болшие Вяземи, според руските медийни сайтове База и 112 и държавната Новая газета.
Свидетели казаха, че отломки са били изхвърлени по целия път, докато колата е била обхваната от пламъци, преди да се блъсне в ограда, според докладите. Службите за спешна помощ съобщиха, че в колата е имало един човек, който е починал на място.
Андрей Краснов, приятел на Дугина и ръководител на руското обществено движение "Хоризонт" каза, че бомбата може да е била предназначена за баща й. „Това беше автомобилът на бащата. Даря караше друга кола, но тя взе неговата кола днес, а Александър тръгна по друг начин. Върна се, беше на мястото на трагедията. Доколкото разбирам, мишената е бил Александър или може би те заедно", каза Краснов.
Медията 112 също твърди, че Дугин и дъщеря му са били на събитие извън Москва и е трябвало да пътуват заедно, докато той не е решил да тръгнат поотделно в последния момент.
Ръководителят на самопровъзгласилата се прокремълска Донецка народна република Денис Пушилин написа в канала си в Telegram, че Дария Дугин е била убита и обвини украинското правителство. „Терористите на украинския режим, опитвайки се да ликвидират Александър Дугин, взривиха дъщеря му... В кола. Светла памет на Дария, тя е истинско руско момиче!"
Дугин е известен с това, че развива крайно десен възглед за мястото на Русия в света. Той е описван като „руски фашист", който е помогнал за оформянето на експанзионистичната външна политика на Владимир Путин.

Станете почитател на Класа