Kакво заплашва Кремъл, ако удари "центъра за решения" в Киев

Kакво заплашва Кремъл, ако удари "центъра за решения" в Киев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.08.2022
  • Сподели:

Ако от Кремъл решат да нанесат удар по "центровете за вземане на решения" в Киев, това ще бъде демонстративна стъпка и опит за дезорганизация на украинците. Това мнение изразява политологът и икономист Олех Соскин, информира "УНИАН".

 

Според него хората на власт в Украйна нямат значение - президентът може да бъде законно заменен от председателя на парламента, премиера, началника на ВСУ и други.

"В Кремъл не разбраха, че "машината" вече има свой собствен живот и е толкова жизнеспособна и боеспособна, че мигновено подменя собствената си глава: една е отрязана - появяват се две, отрежат две - появяват се четири, още по-добри от отрязаните... Самата машина, този организъм вече не може да бъде унищожен", казва Соскин.

Експертът обяснява: украинците вече не могат да бъдат пречупени, Путин мислеше да унищожи тази "машина", но в крайна сметка я направи по-мощна.

"Всеки удар води до по-силна и по-агресивна система. Путин не осъзнава, че има последен шанс да направи "жест на добра воля" и бързо да освободи украинските територии, защото тогава поне ще съхрани нещо.

- Ако Путин нанесе тактически ядрен удар по Украйна, никой от властта в Русия няма да се спаси - всички ще бъдат унищожени, а Москва ще изгори напълно", прогнозира Соскин и добавя, че всеки удар по Украйна засилва гнева към врага.

"Чашата е почти пълна и е на път да прелее. Но ще прелее на руска територия. Русия я чака разплата, която ще е страшна. Чашата на възмездието вече е почти пълна. Когато тя се преобърне, ще се появи страх от Бога, какъвто никой не е виждал досега. Украинците плащат висока цена, за да бъдат свободни, докато руснаците плащат висока цена, за да останат роби", обяснява той.

 

Станете почитател на Класа