Путин за убийството на Даря Дугина: Гнусно, жестоко престъпление

Путин за убийството на Даря Дугина: Гнусно, жестоко престъпление
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.08.2022
  • Сподели:

Журналист, учен, философ, военен кореспондент, тя честно служеше на народа, на Отечеството, доказа с дело какво означава да си патриот на Русия, написа държавният глава

 

 

"Гнусно, жестоко престъпление прекъсна живота на Дария Дугина, ярка, талантлива личност с истинско руско сърце - мила, любяща, симпатична и открита."

Това пише президентът на Русия Владимир Путин в съболезнователна телеграма до семейството на трагично загиналата на 20 август журналистка Даря Дугина", съобщи пресслужбата на Кремъл. Президентът е подписал указ за посмъртното награждаване на Дугина с орден за храброст.

"Журналист, учен, философ, военен кореспондент, тя честно служеше на народа, на Отечеството, доказа на дело какво означава да бъдеш патриот на Русия", пише държавният глава в телеграмата си

Траурната церемония по прощаването с Даря Дугина ще се проведе на 23 август в телевизионния център "Останкино", съобщават руските медии.

Дъщерята на твърдолинейния руски идеолог Александър Дугин загина при атентат с кола бомба в покрайнините на Москва.

По-рано днес руската Федерална служба за сигурност обвини Украйна за планирането и провеждането на покушението.

„Установено е, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби. Извършителят е украинската гражданка Наталия Вовк“, се казва в съобщението на руските служби.

 

Станете почитател на Класа