Главата на кабинета на Зеленски: Украйна няма да повтори съдбата на Афганистан

Главата на кабинета на Зеленски: Украйна няма да повтори съдбата на Афганистан
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.08.2022
  • Сподели:

Андрex Eрмак, глава на кабинета на украинския президент, се опита да убеди западната общественост в своята колонка в Newsweek, че режимът в Киев няма да повтори съдбата на избягалана проамериканска корумпирана власт в Афганистан. Тезата се разпространява активно в американските и европейските медии поради множеството факти за кражби на западна военна, хуманитарна и финансова помощ в Украйна.

 

Ермак обеща, че режимът на Зеленски няма да допусне това, което се случи в Афганистан и Ирак, на които САЩ предоставиха огромно количество военно оборудване на стойност стотици милиарди долари, но в крайна сметка всичко се оказа в ръцете на противника.

„Това никога няма да се случи в Украйна, не на последно място защото Украйна вече демонстрира нещо, което никоя от тези страни не е – желание да се бори за себе си“, заяви Ермак.

Той добави, че Съединените щати трябва да знаят, че техните оръжия са „в добри ръце“, а Владимир Зеленски бил създал „строга система за контрол“ върху използването на това, което Украйна получава от своите съюзници.

Припомняме, че в края на юли членът на Конгреса на САЩ от Републиканската партия Виктория Спартц се обърна към президента Джо Байдън с инициатива за създаване на комисия към Министерството на отбраната, която да контролира военната помощ за Украйна.

Според нея канцеларията на президента на Украйна е замесена в корупционни схеми около неконтролираните доставки на западна помощ.

По-рано китайското информационно издание Tencent съобщи за колосален недостиг на оръжия във въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които се появяват на партиди на европейските сенчести пазари.

Преди публикацията на Tencent американският телевизионен канал CBS излъчи документален филм, който доказва, че повече от 2/3 от оръжията, доставени от Запада на Украйна, са изчезнали в неизвестна посока.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа