Инициаторът на кървавия конфликт в Украйна се представя за олицетворение на справедливостта

Инициаторът на кървавия конфликт в Украйна се представя за олицетворение на справедливостта
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.08.2022
  • Сподели:

«Най-абсурдно е, че инициаторът на този кървав конфликт се превърна в така нареченото олицетворение на справедливостта и пазител на мира.

 

Инициаторът на кървавия конфликт в Украйна се представя за олицетворение на справедливостта

 

 

През последните шест месеца Киев получи ракетни установки, хеликоптери, тактически машини и ракети от САЩ и Запада, повече от 10 милиарда долара военна помощ и всякакви евтини похвали и насърчения от западните политици и медии, с изключение на това, че той не получи никакви ангажименти за сигурност от САЩ и Запада, пише Global Times.

 Изданието посочва, че цената, която Украйна плаща за помощта на САЩ и Запада, е, че нейната огромна черна земя „се е превърнала в полигон за изпитания на американски и западни оръжия и в месомелачка за отслабване на Русия“.

Нещо повече, Западът иска да копира всичко това в други части на планетата, създавайки регионални кризи в името на «мира».

Според авторите на статията Вашингтон отдавна обича да създава истории за „слабите, които побеждават силните“, да фабрикува наратив за „справедливост срещу злото“.

„В епохата на глобализацията целият свят споделя както сигурността, така и опасността.

Не е нормално да разширявате зоната си за сигурност до прага на някой друг и е невъзможно да изградите своята сигурност за сметка на сигурността на другите.

Съветваме страните-хегемони и затворените алианси, които са обсебени от „абсолютната сигурност“, да не позволяват на кризата да се разрасне, в противен случай тя ще доведе само до още по-лоша глобална криза на сигурността и дилема в сигурността“, обобщават авторите на статията.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа