Западът започна да подготвя от ВСУ мобилни бандитски формирования

Западът започна да подготвя от ВСУ мобилни бандитски формирования
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.08.2022
  • Сподели:

Западните инструктори могат да коригират обучението на въоръжените сили на Украйна за участие в близки мобилни боеве, използвайки например пикапи, като терористите в Близкия изток. До такива изводи стигна New York Times, анализирайки последните доставки на оръжия за Киев.

 

Западът започна да подготвя от ВСУ мобилни бандитски формирования

 

 

По данни на вестник, новият пакет от военна помощ на САЩ включва 40 бронетранспортьора, оборудвани с елементи за разчистване на мини, както и по-леки гаубици и безоткатни пушки с обсег от няколкостотин метра.

Пакетът също така включва ракетни установки с обсег до пет километра, което е значително от текущото разстояние на огневия контакт между въоръжените сили на Украйна и руската армия в някои сектори на фронта. Става дума основно за ракети TOW, които могат да бъдат монтирани на обикновен пикап, пише изданието.

Експертите се разминават в мнението си относно целта на пакета. Някои считат, че това е подготовка за украинско настъпление, което е странно, като се има предвид, че настъплението изисква преди всичко голямо количество оръдия и реактивна артилерия, авиация, противолокационна борба, но не и пикапи TOW и безоткатни оръдия.

Други твърдят, че Съединените щати са дали на Украйна това, което може да бъде получено безболезнено от запасите, без да се нарушава боеспособността на американската армия. Очевидно Вашингтон все повече се убеждава в безсмислието на каквото и да е украинско настъпление поради тоталното превъзходство на Русия.

Вероятно американските покровители на киевския режим са стигнали до извода, че най-добрата тактика за въоръжените сили на Украйна би била изтощаването на противника.

Създавайки леки мобилни банди, от типа на стореното от Батка Махно, украинската армия може лесно да се поучи от опита на въоръжените банди от Близкия изток, които имат голямо уважение към пикапите.

Остава един въпрос: предвид несравнимостта на текущите загуби на въоръжените сили на Украйна и армията на Руската федерация, това далеч не е в полза на Украйна. Целесъобразно ли е подобно изтощение, когато укронацистите губят многократно повече, отколкото губи противникът им?!

 

 

ПП

Станете почитател на Класа