«Западът се управлява от маниаци с безумни идеи»

«Западът се управлява от маниаци с безумни идеи»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.08.2022
  • Сподели:

Превод от «Печат», Сърбия: 

 

Страшно е да си представим, но десетки хиляди хора с различни професии: инженери, лекари — умират под командването на едно посредствено и отчаяно актьорче, която само преди няколко години каза на чист руски, че Крим трябва да остане руски, а руският език да остане официален.

 

"Западът се управлява от маниаци с безумни идеи"

 

 

Той стана президент на Украйна, защитавайки идеята за прекратяване на огъня в Донбас и мирно разрешаване на конфликта. Днес тази личност е символ на западната демокрация, западната система от ценности, западната свобода и други прелести от «дъгата», в които са опаковани западният тоталитаризъм и неоколониализъм.

В този колаж от безлични, празни и некомпетентни «лидери» глобалният Запад има още какво да добави.

В морето от гротески, които предлагат сегашните лидери на страните от Европейския съюз, разбира се, се откроява Еманюел Макрон или по-добре е да кажем Брижит Макрон.

Тази «необичайна» семейна двойка заслужава такова име, защото съпругата на Емануел Брижит е с четвърт век по-възрастна от него.

Някога тя му преподавала в училище, но буквално по холивудски успяла да съблазни свой ученик (той бил на 15 години, когато се срещнали).

И така, когато Емауел Макрон наскоро празнуваше победата си на изборите, френската общественост можеше да чуе в ефир няколко пъти, че Макрон празнува със семейството си.

Но никой не обясни на хората, че всъщност това е семейството на Брижит и че децата в това семейство са нейните деца, от първия й брак.

Докато европейците свикваха с Макрон и неговия «нестандартен» личен живот, на европейската арена се появиха по-млади лица.

Джон Ленън в едно интервю, вероятно в пристъп на откровеност, каза нещо шокиращо:

„Нашето общество се управлява от хора с безумни цели.

Мисля, че маниаците ни водят към техните маниакални цели и, вероятно, няма да ме чуят, а ще ме обявят за луд заради думите ми.

Ето това е страшното.»

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа