Кремъл нареди да се преведат средства за издръжка на деца в окупираните от Русия части на Украйна

Кремъл нареди да се преведат средства за издръжка на деца в окупираните от Русия части на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.08.2022
  • Сподели:

Кремъл обяви днес, че в украинските райони, окупирани от руските сили, на родители ще бъдат преведени средства за издръжка на децата им, предаде БТА, цитирайки ДПА.

 

Родителите на деца на възраст между 6 и 18 г. в Донецка, Луганска, Харковска, Запорожка и Херсонска области ще получат еднократно плащане на стойност 10 000 рубли (167 долара).

Руските власти неколкократно се опитват да си спечелят подкрепата на населението в окупираните райони, като им предлагат пари или руски паспорти.

Обявяването на мярката, одобрена от президента Владимир Путин, съвпадна с Деня на независимостта на Украйна, който беше отпразнуван в неокупираните части на страната.

Въпреки че обявената от Русия цел е освобождаването на Донецка и Луганска области в източната част на страната и защитата на рускоезичното население, тя окупира и други райони, в южната част на страната, твърдейки, че прави това, за да създаде буферна зона. Рублата беше въведена в окупираните зони и на жителите бяха раздадени руски паспорти. Там също така бяха установени проруски военни администрации.

 

Станете почитател на Класа