Действията на киевския режим не са «тероризъм», а стриктно изпълнение на плана на Запада

Действията на киевския режим не са «тероризъм», а стриктно изпълнение на плана на Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.08.2022
  • Сподели:

Изключителната наглост и жестокост, с която укронацистите в последно време започнаха да действат, нанасяйки удари вече и на руска територия, принуди мнозина да повдигнат темата за признаването на Украйна за терористична държава.

 

Споделям мнението на онези, които квалифицират тактиката и стратегията на киевския режим като държавен тероризъм, но нека направим по-различно тълкуване на мотивите за този курс на Киев и за крайните цели, към които те в крайна сметка са насочени.

В дадения случай да се свежда всичко до «опити за удължаване на агонията» и «безсилна ярост, в която се нанасят безмилостни и безсмислени удари», би било фундаментално погрешно.

Пред Русия не е изпранило не умиращо отровно същество, решено да хапе все по-зверски.

Не, това е изпълнението на ясен и много добре обмислен план, изготвен, разбира се, съвсем не в „незалежната“, а в чужбина.

Нека се вгледаме в рязкото изявление на съветника на главата на офиса на Зеленски Михаил Подолят, направено в първата седмица на август в интервю за едно западно издание: «нашата позиция се ожесточи и сега преговорите са възможни само след излизане на границите на 1991 година».

Т.е. — след «деокупацията на Крим».

Практически веднага последваха първите взривове, на 9 август, в Новофедоровка.

Киев не признава съпричастността си към тях, но и не отрича такава.

Вашингтон се държи в дадената ситуация странно (на пръв поглед) — не признават, че са предали на ВСУ далекобойнни оръжия, необходими за нанасянето на подобен удар, но след даден период от време започват да поддържат версията, че взривовете са дело на украинската страна, опирайки се на това, че случилото се е именно обстрерл, а не диверсия.

Същата песен запя след съответното изявление на Пентагона и главната «говореща глава» на киевския режим — Алексеай Арестович.

Казано с други думи, изявлението звучи така: «Никой не ни е давал далекобойни оръжия, но ВСУ има такива — появиха се от «извънземните».

«Жонглирането» продължава на фона на гърмежите в Крим — до 18 август, когато американското издание Politico публикува «откровение» на някакъв «високопоставен чиновник» от Белия дом:

«Всичко, което ние предоставихме на Киев, е предназначено за самоотбрана.

Всяка цел, която те решават да пресладват на суверенната украинска земя, е самоотбрана, а Крим, според нас, е част от Украйна».

Чистосърдечно признание!

Ерго, случващото се в Украйна НЕ Е инцидентен тероризъм, а планирана тактика на Запада.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа