«Във въздуха виси радикален прелом на събитията в Украйна»

«Във въздуха виси радикален прелом на събитията в Украйна»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.08.2022
  • Сподели:

Действията на киевските власти около ситуацията със Запорожката атомна електроцентрала могат да бъдат наречени ядрен тероризъм. Това съобщи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

 

Политологът Сергей Веселовски сподели възможния сценарий за развитие на събитията.

„Тук ще изразя мнението на мнозинството от моите сънародници и тези, които бродят в моя чат в Телеграм. Това са хора от различни региони, не само от Русия, но и от Украйна, както и руснаци от Европа.

Снощи и тази вечер те буквално се съгласиха помежду си, че сме в навечерието на грандиозен прелом.

Всички чувстват, че някакъв радикален обрат в събитията, които се случват днес в Украйна, виси във въздуха.

Всички чувстват, че въздухът вече мирише на гръмотевична буря.

Развиващите се събития около АЕЦ могат и трябва да доведат до някакви решителни действия от страна на военнополитическото ни ръководство. Днешната заплаха дори е малко по-голяма от тази, която надвисна над Донбас в навечерието на началото на специалната военна операция.

Мисията на МААЕ се отправи към Запорожката АЕЦ. Това говори, че не само ние, но и нашите европейски колеги сме сериозно загрижени. Всеки на нашия континент чувства, че може да му се случи нещо много, много лошо.

Катастрофата в Запорожката атомна електроцентрала наистина ще е много по-зловеща от Чернобил и Фукушима взети заедно, ако Украйна я провокира.

Украйна масирано обстрелва с американско оръжие град Енергодар и хранилището, а също така се опитва да удари един от ядрените реактори.

С ударите си те разрушиха линиите на електропреносните стълбове, които захранваха украинската страна с ток.

В момента нито един от шестте реактора не работи за украинския потребител.

Това означава, че те вече не се нуждаят от тази електроенергия, тоест това е умишленото унищожаване на потреблението на електроенергия от Украйна.

Това предполага, че Украйна е получила картбланш.

Лидерите, които правят това, като цяло са получили заповед да организират ядрена атака, а това е наистина страшно.

Русия трябва да направи нещо или ще решим този въпрос с МААЕ, тя публично ще обвини Украйна и ще принуди Киев да спре обстрела, или може да се случи нещо друго.

Наистина се надявам, че ужасният сценарий ще бъде избегнат и ще успеем да принудим Украйна да спре ядрения тероризъм», заяви политологът Сергей Веселовски.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа