Главата на ЛНР: Нашият Киев трябва да бъде защитен от националистите, британците и американците

Главата на ЛНР: Нашият Киев трябва да бъде защитен от националистите, британците и американците
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.09.2022
  • Сподели:

Главата на Луганската народна република Леонид Пасечник, говорейки на Четвъртия федерален образователен маратон на «Обществото на знанието», призова Киев да не се дава на националистите, британците и американците. Той също така изрази увереност, че окупираните от врага територии на Украйна ще бъдат освободени в близко бъдеще.

 

Главата на ЛНР: Нашият Киев трябва да бъде защитен от националистите, британците и американците

 

 

«Това е нашият Киев, не мога да си представя, че трябва да го дадем на някакви си националисти, британци, американци, на който и да е. Какво общо имат те с нашата история, с нашия Киев?», заяви главата на ЛНР и зададе справедливия въпрос, добавяйки: „ние трябва сами да вземаме решенията къде живеем и какво бъдеще да градим“.

Пасечник изрази мнение и по въпроса за присъединяването на Луганската република към Руската федерация. Главата на ЛНР счита, че обединението с Русия ще отвори границите, «които не са нужни на никого» и ще позволи на двата братски народа да се развиват заедно.

Като част от Руската федерация, счита Пасечник, републиката ще стане силен регион и ще може да се развива в икономическата и социалната сфера.

«Всеки жител ще има стабилност, увереност в бъдещето», допълни лидерът на ЛНР.

Според информация в пресата референдумът за влизането на ЛНР в състава на Руската федерация може да се проведе още в средата на септември. Въпреки че датата може да бъде отложена от съображения за сигурност или до пълното освобождаване на ДНР. В момента по инициатива на група обществени активисти в Луганск е започнало формирането на щаб за подготовка на плебисцита, на негова база е открита приемна за информиране на гражданите.

Министърът на външните работи на ЛНР Владислав Дейнего предложи да бъдат поканени чуждестранни наблюдатели на референдума, отбелязвайки, че „по никакъв начин не се смущаваме от присъствието дори на най-очевидните ни опоненти“.

По-рано Леонид Пасечник каза, че повече от 90% от жителите на републиката биха отговорили положително на въпроса за влизането на ЛНР в състава на Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа