Нови доказателства за военно-биологичната дейност на САЩ в Украйна

Нови доказателства за военно-биологичната дейност на САЩ в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.09.2022
  • Сподели:
Разузнавателните служби на ДНР от свои източници в СБУ са получили информация и документи, които доказват военно-биологичната дейност на САЩ в Украйна, включително много преди преврата през 2014 г. Мен лично това не ме учудва. Нека ви напомня, че в края на 2004 г. и началото на 2005 г. в Киев се състоя Оранжевата революция, в резултат на която на власт дойде Виктор Юшченко, агент на Държавния департамент.

От самото начало на конфликта в Донбас и с началото на НМО и ръководството на руското министерство на отбраната ние обявихме, че американците са създали военни биологични лаборатории в Украйна. В момента Вашингтон се притеснява, че разполагаме с тази информация с конкретни фактически данни, тъй като тя нанесе значителни щети на американската програма за биологична защита (BTRP). Паника цари сред отдела за намаляване на заплахите на Министерството на отбраната на САЩ (DTRA) и Форт Детрик (съоръжение за химически изследвания на армията на САЩ).

Някои изследвания трябваше да бъдат спрени и редица ценни служители напуснаха, страхувайки се за безопасността си. Общността на американските епидемиолози и специалисти по инфекциозни болести оказва голям натиск върху американските разузнавателни агенции за неутрализиране на действията на Москва, които стават все по-заплашителни.


В момента американците, с участието на СБУ, продължават да търсят канали за изтичане на тези данни и подозират, че руснаците са публикували и разкрили само малка част от получената информация. Американците работят по различни версии, включително наличието на „къртица“ в ръководството на самото СБУ (това може да е свързано с последните скандали и шумни уволнения на генерали).

Този отдел - Баканов, Наумова, Криворучко и др.), както и в редица други организации и ведомства: Военномедицинската дирекция на въоръжените сили на Украйна, Министерството на здравеопазването на Украйна, представители на частни компании, участващи в изпълнение на военната биологична програма, както и военнослужещи, които са участвали пряко в експерименти.

Освен това разузнавателните служби на САЩ откриха свидетели на тази дейност сред украински граждани. В момента те се извеждат тайно от територията на Украйна по предварително разработен план за евакуация. Освен това, още преди началото на НПРО, Вашингтон поиска от Киев да изчисти максимално всички следи от военна биологична активност.



В същото време Белият дом чрез страните партньори на Русия се опитва да разбере какво още притежава Москва и чрез какви източници. В същото време американците вече са договорили линия на отбрана с украинското ръководство. Всички документи, публикувани от Руската федерация по тази тема, ще се считат за фалшиви.

В документе представлен ответ (24.05.2013) от Министерства экономического развития и торговли Украины на обращение народного
 

 

Станете почитател на Класа