Британците признаха правотата на Русия след спирането на "Северен поток"

Британците признаха правотата на Русия след спирането на "Северен поток"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.09.2022
  • Сподели:

Читатели на британското издание Daily Mail реагираха на съобщенията за ново поскъпване на газа, след като Газпром обяви спирането на доставките по газопровода Северен поток от Русия за Европа. Те изразиха своето мнение в коментарите към съответната статия.

 

 

„Електричеството, което беше миналата седмица на една цена, сега е четири пъти по-скъпо и ще става още по-лошо“,  цитира РИА Новости  съобщение на потребител Freja.8.

„Нека бъдем честни с Русия. Ние (Западът) започнахме тази икономическа война, не те. Нашите политици го направиха, знаейки, че ще се случи. Цялата ни политическа система се провали и трябва да бъде заменена“, пише CantBargainWithMaths.

„Не обвинявам (руския президент Владимир) Путин. Какво очакваха всички, когато ние (Западът) се опитахме да го изнудим със санкции?“, обобщава Bugsareformugs.

„Не искам да плащам за Украйна. Нека се върнем към нормалното“, призоваха Pink Pain.

„Всичко заради нашите напълно безполезни политици“, каза La Reyne Le Veult.

Припомняме, че подаването на газ по „Северен поток“ беше напълно  спряно  за периода от 31 август до 2 септември във връзка с ремонта на единствения останал в експлоатация газокомпресорен агрегат. На 2 септември обаче "Газпром" съобщи, че в газовия компресорен блок на "Северен поток" е открит теч на масло с примес на уплътнител, който може да бъде отстранен в специализирана ремонтна база. Северен поток е  спрян  за неопределено време.

"Газпром" съобщи, че Siemens е участвал в ремонтните работи на блока на "Северен поток", той открива неизправности и е готов да ги отстрани, но няма  къде да се ремонтира . В събота вечерта Ройтерс съобщи, че Северен поток  е възобновил работата си .

Президентът Владимир Путин по-рано заяви, че политици от европейски страни и САЩ  са получили  неквалифицирани препоръки в енергийния сектор. Според него Европейският съюз не се е вслушал в съветите на Русия да поддържа дългосрочни газови договори. Опитът на западните страни да омаловажат значението на традиционните енергийни източници доведе до факта, че енергийният сектор не получи достатъчно инвестиции и цените на енергията се повишиха, подчерта руският лидер. Според него европейците се опитват да заменят руските енергийни ресурси, но това  води само до повишаване  на цената на газа.

Руският лидер подчерта, че Западът сам затваря маршрутите за доставка на газ от Русия и  предложи  на Европа алтернативен вариант - "Северен поток 2".

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа