Netflix ще пусне по-евтино абонаментно ниво, поддържано от реклами

Netflix ще пусне по-евтино абонаментно ниво, поддържано от реклами
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    06.09.2022
  • Сподели:

Съобщава се, че Netflix ще пусне по-евтино ниво, поддържано от реклами, за своята платформа за стрийминг в началото на ноември, докато компанията се опитва да спре загубата на повече от 1 милион абонати през 2022 г.
Първоначално компанията планираше да започне да предлага услугата през 2023 г., но Variety съобщи миналата седмица, че е била насрочена за 1 ноември, за да изпревари планираното от Disney+ стартиране на поддържано от реклами ниво през декември.
Според докладите услугата на Netflix ще стартира в САЩ, Франция, Германия, Австралия и Канада, наред с други места, и се очаква да бъде на цена между 7 и 9 щатски долара. Основният абонамент за Netflix вече струва 9,99 щ.д. или 15,49 щ.д. за стандартен абонамент. Рекламното ниво ще бъде допълнително към съществуващите нива, което означава, че настоящите абонати няма да виждат никакви реклами в Netflix.
Говорител на Netflix каза „Все още сме в началото на решаването как да пуснем опция с по-ниска цена, поддържана от реклами, и не са взети решения. Така че на този етап всичко това са само спекулации."
През юли Netflix отчете загуба от 1 милион абонати за второто тримесечие на 2022 г., второ тримесечие на загуба на абонати, като акциите спаднаха с 67% до края на юли.
Netflix обяви през юли, че ще си партнира с Microsoft за рекламната технология и като търговски партньор в световен мащаб. Докладът Variety предполага, че двете компании искат цена от 65 щатски долара за хиляда гледания, търсят ангажимент за минимални 10 милиона щатски долара годишни разходи за реклама от компаниите сега и рекламират, че компанията може да получи 500 000 абонати на ниво, поддържано от реклами до края на 2022 г. .

Станете почитател на Класа