Министрите на ОПЕК+ ще обсъдят нивата на добива на петрол за октомври

Министрите на ОПЕК+ ще обсъдят нивата на добива на петрол за октомври
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    06.09.2022
  • Сподели:

Министрите на страните, участващи в споразумението ОПЕК+, ще проведат още една среща чрез видеоконференция, за да определят по-нататъшен план за добив на петрол.
Руският вицепремиер Александър Новак отбеляза по-рано, че алиансът ще обсъди производствените параметри поне за октомври.
На среща на 3 август членовете на ОПЕК+ одобриха увеличение на производството на петрол през септември със 100 000 барела на ден (bpd). В заключителното изявление също така се подчертава, че капацитетът за свободен добив на нефт в света е сериозно ограничен и трябва да се използва внимателно. Освен това в документа се отбелязва, че хроничното недостатъчно инвестиране в петролния сектор е намалило излишните производствени мощности.
В същото време цената на петрола Brent след последната среща на алианса отбеляза забележима волатилност - през месеца цените варираха от 92 долара за барел, което е най-ниското ниво от февруари, до 100 и повече долара за барел. В първите дни на септември, ноември фючърсите на Brent се търгуваха на ниво от $92-95 за барел.

Станете почитател на Класа