Над 50 000 руски войници са убити в Украйна?

Над 50 000 руски войници са убити в Украйна?
  • Публикация:  DW
  • Дата:  
    07.09.2022
  • Сподели:

Украинският генерален щаб съобщи, че Русия е изгубила 50 150 войници, 2077 танка и 236 самолета от началото на инвазията в Украйна. Какво показват данните на другите държави?От началото на войната, която Русия води в Украйна, са убити 50 150 руски войници, съобщава украинският генерален щаб. Киев твърди още, че са унищожени 2077 руски танка, 4484 бронирани превозни средства, 236 самолета и 207 хеликоптера. Тази информация не може да бъде потвърдена от независими източници.

 

 

 

По данни на британското министерство на отбраната убитите руски войници са 25 000. Русия отдавна не публикува данни за своите загуби. Проруските сепаратисти в Донецк миналата седмица заговориха за 2900 убити. Украинското правителство също рядко публикува информация за своите загуби - последно за 9000 убити и 7000 войници в неизвестност. Според ООН убитите цивилни са 5700, но реалният им брой може да е много по-голям.

Битката край Бахмут продължава

В Донбас руската армия отново е обстрелвала десетки населени места, съобщава украинският генерален щаб. Освен това на осем места в източната част на страната са били отблъснати щурмови атаки - включително в района на град Бахмут в Донецка област. Руското настъпление буксува там от седмици.

Близо до индустриалния град Кривой рог руска ракета е подпалила склад за гориво, съобщават местните власти. Обстрелвани са и други цели в Днепропетровска област. Една жена е загинала, а други трима са били ранени.

Британски експерти: Русия няма достатъчно дронове

Според британски експерти по разузнаване операциите на руските войски са възпрепятствани от липсата на разузнавателни дронове. "С оглед на жертвите на бойното поле е вероятно Русия да изпитва затруднения да поддържа запасите си от дронове", се казва в доклад на Министерството на отбраната на Великобритания. "Ограничената наличност на разузнавателни дронове вероятно ще намали тактическата осведоменост на командирите и все повече ще затруднява операциите", се казва още в доклада.

През последните години Русия все повече разчита на безпилотни летателни апарати за локализиране например на цели за артилерията. Но те са податливи на сваляне с обстрел и на електронно заглушаване.

 

 

DW

Станете почитател на Класа