Западните страни са залепили етикети с цените на всеки пакет с помощ за Киев

Западните страни са залепили етикети с цените на всеки пакет с помощ за Киев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.09.2022
  • Сподели:

През последните шест месеца САЩ и Западът се разочароваха от „абсолютната сигурност“, пише Global Times. Конфликтът в Украйна беше глобална трагедия и показа, че големите сили трябва да имат предвид взаимозависимостта, когато се занимават с външна политика.

 

Превод от Global Times, Китай:

 

Западните страни са залепили етикети с цените на всеки пакет с помощ за Киев

 

 

Западните медии често използват думата „неочаквано“, когато описват конфликт: неочаквано е, че конфликтът е продължил толкова дълго; неочаквано цената, платена от европейците, е толкова висока; неочаквано, че има толкова много «болезнени последици» и т.н.

Това показва, че след като огънят на военната криза започне да се разгаря, практически няма начин да се контролира неговата интензивност и разпространение.

В резултат на безумието на Запада конфликтът се превърна в пълна трагедия.

„Братството“ между Русия и Украйна беше напълно унищожено, взаимната омраза и враждебност вече са дълбоко вкоренени между народите на двете страни, дестабилизиращите фактори се активизираха напълно.

Междувременно отношенията на Русия с Европа също станаха враждебни.

От сътрудничеството и мълчаливото взаимно разбирателство, съществувало в миналото, не е останала почти никаква следа.

Сформираните от Вашингтон «санкционни сили» свалиха еврото до 20-годишно дъно, а инфлацията бързо заля големите европейски страни. Страните, които бяха въвлечени в конфликта, сега мислят не «как да спечелят повече», а «как да загубят по-малко».

Колкото по-дълго продължава конфликтът, толкова по-дълбоки ще останат белезите.

Страните не могат да не разбират това. В същото време някои се страхуват, че конфликтът внезапно ще приключи, и по всякакъв начин го тласкат да продължи.

В много от така наречените размишления на американските и западните медии през последните няколко дни хората рядко виждат призив за мир.

Напротив, много американски медии казват „с тревога“, че „подкрепата за Украйна намалява“, а CNN дори заяви, че „една сурова зима ще бъде безпрецедентен тест за европейската подкрепа за Украйна“.

Американците си затвориха очите за болката на Европа, но в същото време сякаш смътно я обвиняват: нима тя не може да плати тази малка цена?

Още по-абсурдно е, че инициаторът на този кървав конфликт се превърна в т. нар. пример за пазител на справедливостта и мира.

През последните шест месеца Киев получи ракетни установки, хеликоптери, тактическо оборудване и ракети от САЩ и Запада, повече от десет милиарда долара американска военна помощ и всякакви евтини похвали и насърчения от западни политици и медии.

САЩ и Европа обаче не му дадоха никакви гаранции за сигурност.

Западните страни са залепили етикети с цените на всеки пакет с помощ за Киев.

Те показаха колко струва превръщането на необятната украинска черна почва в полигон за изпитания на американски и западни оръжия и месомелачка за отслабване на Русия.

Нещо повече, те искат да възпроизведат това в други части на планетата, създавайки регионални кризи в името на „мира“.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа