Кедми: Русия вече има «подводен убиец на градове», който изплаши Запада

Кедми: Русия вече има «подводен убиец на градове», който изплаши Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.09.2022
  • Сподели:

Новата подводница «Арктур», анонсирана от Руската федерация, изплаши Запада, чиито медии я нарекоха «ядрен убиец на градове». Военният експерт Яков Кедми сподели, че Руската федерация вече разполага с такова оръжие.

 

The Sun: Русия отправи злодейско предупреждение към Запада ВИДЕО

 

Концепцията на най-новия подводен ракетоносец «Арктур» беше представена от Русия през август. Западните наблюдатели, запознати с концепцията на подводницата, заключиха, че тя ще може да удря американски и европейски градове от Арктика, както и да провокира радиоактивни цунами.

Американските и европейските медии нарекоха подводницата „убиец на градове“, но Кедми нарече всички тези твърдения лъжлива сензация.

Според експерта подводни оръжия с подобни възможности вече са на въоръжение в руската армия.

«Подводница с управляем апарат, с ядрен двигател, потапяща се на свръхголяма по днешните стандарти дълбочина (до 1000 метра) и движеща се под водата със скорост до 200 км/ч – това е «Посейдон».

А тя вече е на въоръжение.

По неофициални данни, «Посейдон» може да бъде снабден с ядрен заряд до 2 мегатона.

Върху Хирошима американците хвърлиха бомба около 14-15 килотона.

Бойните глави на американските МБР Minuteman III – са 500–700 килотона. А тук имаме заряд от 2 мегатона», заяви Кедми.

Както «Посейдон», така и неговият носител — подводницата «Белгород», скоро ще постъпят на въоръжение в руската армия, припомни експертът.

Това показва, че най-лошите опасения на западните издания за „подводен ядрен убиец на градове“ вече са се сбъднали- те са в арсенала на Руската федерация.

Кедми счита дискусиите за «Арктур» ​​за преждевременни, тъй като проектът все още е на етап концепция и няма да бъде реализиран до средата на века.

„Подводницата, която може да изстреля „Посейдон“, е „Белгород“. Тя вече е пусната.

Това се случва днес, а не в обозримо бъдеще.

Гореспоменатото вече може да се нарече реално оръжие от следващата година, то ще може да се използва“, каза Кедми в канала на «Валдман-LINE». в YouTube.

 

ПП

Станете почитател на Класа