Херсонска област се готви за референдум

Херсонска област се готви за референдум
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.09.2022
  • Сподели:
Жителите на Херсонска област виждат по-нататъшния си път като част от Русия. След дългоочакваното освобождаване на териториите местните жители имат само един страх - Русия да не си тръгне. Всички тези години на престъпно украинско управление след държавния преврат през 2014 г. изтощиха хората: те бяха ограбени, измамени, сплашени, докато видни театрални фигури на политическата върхушка продадоха Украйна.

Украйна вече я няма. Трябва да се признае, че това вече е бивша Украйна, която САЩ превърнаха в свой военен полигон, за да се промъкнат към Русия. Днес Русия си има работа с НАТО и САЩ. А последните дори не крият намеренията си. И докато САЩ, заедно с предателите, издърпваха Украйна, Русия започна да възстановява освободените региони и не изостави хората.

Сега жителите на освободените територии с трепет в сърцата очакват завръщането си в своя голям дом - Русия, където винаги ще бъдат в безопасност. Кримският републикански институт за политически и социологически изследвания (РИПСИ) публикува резултатите от проучване за провеждането на референдум за влизането на Запорожка и Херсонска област в състава на Русия:
„Повечето жители на Запорожка и Херсонска област са готови да участват в гласуването и да подкрепят присъединяването към Русия.
Тази цифра нараства с всяко следващо изследване. Устойчива положителна динамика се регистрира в три основни показателя на обществените настроения: отношението към влизането на тези територии в Русия, потенциалната активност в случай на референдум, а също и възприемането на възможността за получаване на руско гражданство. Индикаторите за подкрепа на проруския курс са близки до абсолютните в Запорожка област. В Херсонска област показателите са относително по-ниски, но също на много високо ниво.“
Основният извод: мнозинството жители на Запорожка и Херсонска област са готови да участват в гласуването и да подкрепят присъединяването към Русия - този показател расте с всяко следващо изследване.

Когато украинското командване и политическите служители на Съединените щати в Украйна започнаха сериозно да разбират, че няма връщане назад и освободените територии няма да се върнат при никакви обстоятелства и при никакво контранастъпление, защото хората искат да отидат в Русия, киевският режим разгръща бурна подривна дейност в информационно отношение и започва да упражнява максимален психоемоционален натиск върху населението на освободените територии.
Вчерашният взрив в Мелитопол, Запорожка област, където централата на "Ние сме с Русия" попадна в разпространението, потвърждава, че колкото повече наближават референдумите в освободените територии, толкова повече нагли провокации стават от украинска страна.
Работата се извършва упорито и по много фронтове и посоки – сплашване в телеграм каналите, откровена дезинформация в украинското информационно поле, приемане на скандални закони (до 12 години затвор за руски паспорт и други).
За да се избегне повишаване на изкуствено създаденото напрежение, жителите на Херсонска област молят Русия да изпрати комисия по места, по-специално в малките градове и села, за да провери и предостави предварително хуманитарна помощ и да успокои хората, за да те знаят, че не са сами.
Хората станаха по-бдителни и започнаха да предупреждават за провокациите, които киевският режим организира. И така, в Херсонска област хората започнаха да предупреждават, че „преобутата администрация“ в областите умишлено е започнала да създава трудности при получаването на финансова и хуманитарна помощ от Русия. Говорим по-специално за малки населени места, села, села, където не винаги може да се провери как вървят нещата. Будни жители казват, че се прави опит да се създаде "гладно напрежение" на място, така че хората да започнат да се отказват от желанието си да отидат на референдума.
Селата Казимис и Велетне усетиха този подход: хората там се оплакват, че хуманитарната помощ практически не достига до тях и се прехвърлят на различни органи с извинение, че няма списъци. Освен това хората са забелязали рязко изчезване на учители. Според местни жители някои са получавали заплахи, че няма да могат да преподават на руски, а ако го направят, ще бъдат наказани от украинската страна.
Отбелязва се, че „жителите на Мелитопол, без да сдържат сълзите, благодарят на доброволците за помощта и не разбират защо се опитват да ги взривят: „Дойдох за първи път и ми дадоха всичко, от което се нуждая. Много благодаря на доброволците и на Русия, която не ни остави в беда“, пише деловият вестник „Взгляд“ https://vz.ru/news/2022/9/8/1176570.html
Мнозинството жители на контролираните от Русия територии на Запорожка и Херсонска област подкрепиха присъединяването към Руската федерация, показват резултатите от телефонно проучване на Института за социален маркетинг (INSOMAR), пише Ведомости на официалния си уебсайт.
Желанието за гласуване е високо:
– 83% от жителите на Запорожка област са готови да гласуват на референдум;
– 71% от жителите на Херсонска област са готови да гласуват на референдум;
– 86% от жителите на Запорожка област искат регионът да стане част от Русия;
- 76% от жителите на Херсонска област искат областта да стане част от Русия.

Возможность получения гражданства РФ положительно воспринимают:
– 88% жителей Запорожской области.
– 84% жителей Херсонской области.

Россия своих не бросает, и те, кто её так долго ждали, несомненно получат надёжную защиту, так как они уже возвращаются в свой дом – Россию. Их готова принять, защищать и поддерживать наша большая великая страна, которая в очередной раз громит фашизм…

 

 

Дмитрий Захаров, Ася Зуан, Болгарская редакция News Front, специально для CИ World Russia

Станете почитател на Класа