Боевете по Харковско направление: По Изюм настъпва не Украйна, а НАТО

Боевете по Харковско направление: По Изюм настъпва не Украйна, а НАТО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.09.2022
  • Сподели:

В социалните мрежи се появяват все нови видео кадри, доказващи, че чужденци са участвали в украинската офанзива в района на Харков. По принцип участието на чужденци в боевете на страната на Киев отдавна не е тайна.

 

 

Но тук се чувства качествено ново ниво. Според някои данни в атаката срещу Харковска област са участвали наемници от най-известната в света ЧВК "Аcademy". В допълнение към множеството скандали, свързани с убийствата на цивилни в Близкия изток, тази частна военна компания е известна с факта, че основната й дейност са договори от Пентагона и правителството на САЩ.


А The New York Times написа, че през лятото висши военни и служители от Украйна са засилили обмена на разузнавателна информация със Съединените щати, когато са започнали да планират офанзивата.

 

Като се има предвид, че киевските войски разполагат и с оръжия, изпратени от Запада, се оказва, че не самата Украйна воюва с Русия, а  НАТО.

 

Обаче, както знаете, къса се там, където е тънко. Важно е да се правят изводи от случилото се без истерия и емоции. При това оперативно.

Станете почитател на Класа