Русия бомбардира райони в Харковска област, които украинските сили превзеха в последните дни

Русия бомбардира райони в Харковска област, които украинските сили превзеха в последните дни
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.09.2022
  • Сподели:

"Специалната военна операция ще продължи, докато бъдат постигнати целите, които бяха обявени при нейното начало", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

 

 

Русия заяви днес, че е бомбардирала райони в Харковска област, върху които Украйна си е върнала контрола по време на контраофанзивата на украинските въоръжени сили, предадоха Франс прес и БТА.

"В районите на Купянск и Изюм бяха поразени бойци и военна техника на националистическата формация "Кракен", на 113-а бригада от териториалната отбрана и на 93-а механизирана бригада", заяви Игор Конашенков, говорителят на руското министерство на отбраната.

Специалната военна операция в Украйна ще продължи, "докато целите ѝ бъдат постигнати", заяви днес Кремъл, на фона на отстъплението на руските сили в Източна Украйна през последните дни.

"Специалната военна операция ще продължи, докато бъдат постигнати целите, които бяха обявени при нейното начало", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков каза още, че понастоящем "няма перспектива за преговори" между Москва и Киев.

В конферентен разговор с репортери Песков заяви, че няма дискусии за евентуална демилитаризация на Запорожката АЕЦ - една от ключовите препоръки на екип от експерти на Международната агенция за атомна енергия.

Песков отказа да отговаря на въпроси за възможна мобилизация за войната в Украйна.

Междувременно руските власти в Херсонска област обявиха, че украинските сили са нанесли нови ракетни удари по железопътни и автомобилни мостове над Днепър.

Около 11:00 ч в понеделник 6 американски ракети HIMARS са били изстреляни по автомобилния Антоновски мост в Херсон. По-голямата част от тях са били прехванати, но пътното покритие на моста, който е затворен от средата на лятото, все пак е пострадало.

Към 12:45 3 ракети M142 HIMARS са били изстреляни по жп моста под Херсон. И трите са били унищожени от руската ПВО.

Няма загинали или пострадали сред мирното население.

 

Станете почитател на Класа