Анализатори изчислиха вероятността Русия да нанесе ядрени удари в Украйна

Анализатори изчислиха вероятността Русия да нанесе ядрени удари в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.09.2022
  • Сподели:

Във войната срещу Украйна Русия използва всички оръжия, които можеше. Кремъл няма да използва ядрено оръжие дори в отговор на удари на въоръжените сили на Украйна на територията на Русия. Такова мнение изрази военно-политическият наблюдател от групата „Информационна съпротива“ Александър Коваленко в интервю за ТСН.

 

"След като проверката на руската ядрена триада беше извършена миналото лято, знаете ли какви документи бяха поставени на масата на Путин? Има много интересни позиции. Например междуконтиненталните балистични ракети изобщо не могат да бъдат изстрелвани, защото това са стари съветски ракети, които не се произвеждат от края на 80-те години на миналия век, те вече са отслужили своя живот... Най-интересното е, че през всичките тези 30 години не са били подлагани на поддръжка и редовен ремонт, въпреки че според данните е бил изразходван бюджет за това“, каза Коваленко.

Според Коваленко възможността посочените ракети да ударят обекта на унищожение и да се взривят там вероятно е само 15%, така че е малко вероятно някой в ​​Руската федерация да рискува. Експертът отбеляза, че най-вероятно тези ракети или ще паднат на територията на Русия, или ще се взривят във въздуха след изстрелването, или обратното - ще достигнат целите и няма да се взривят.

"Няма ядрени оръжия. Те демонстрираха всичко, което можеха", обобщи Коваленко. По-рано Бен Ходжис, бивш главнокомандващ войските на САЩ в Европа, заяви, че ако Русия използва ядрено оръжие в Украйна, Съединените американски щати няма да могат да останат настрана. Коментирайки предположението, че "отчаян Путин" може да нанесе тактически ядрен удар на украинска територия, той отбеляза, че такъв риск съществува. Той обаче смята това за малко вероятно.

Въпреки огромните загуби, които руският агресор търпи в Украйна, към момента изглежда малко вероятно войната, започната непредизвикано от Путин на 24 февруари, да прерасне в ядрена.

Най-могъщият военен съюз в историята на човечеството – НАТО, ясно предупреди Путин, че ако използва ядрено оръжия, ще има тежки последици за неговия военнопрестъпен режим.

 

Станете почитател на Класа