САЩ разшириха санкциите срещу Русия, в черния списък влизат нови 44 физически и 32 юридически лица

САЩ разшириха санкциите срещу Русия, в черния списък влизат нови 44 физически и 32 юридически лица
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.09.2022
  • Сподели:

Американска администрация засилва санкциите срещу военно-промишления комплекс и високотехнологичния сектор в Русия и втвърдява режима за износ за РФ и Беларус

 

 

САЩ разшириха санкциите срещу Русия. Новите санкции засягат 44 физически лица, в това число граждани на Русия и Украйна, както и 32 юридически лица, се казва в заявление, публикувано на сайта на Управлението за контрол над чуждестранните активи в САЩ.

Рестрикциите са заради руската инвазия в Украйна.

Сред засегнатите са детският омбудсман на РФ Мария Лвова-Белова, президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров и негови роднини, главата на временната администрация на Запорожка Евгений Балицкий и председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов, помощникът на президента РФ Максим Орешкин и др.

Американска администрация засилва санкциите срещу военно-промишления комплекс и високотехнологичния сектор в Русия и втвърдява режима за износ за РФ и Беларус.

Новите санкции са съвместни между министерствата на финансите и търговията, както и на Държавния департамент.

По линия на финансовото министерство се въвеждат санкции срещу 23 физически лица и една организация, по линия на външнополитическото ведомство - срещу "военния и высокотехнологичния отрасли напромишлеността на РФ".

Министерството на търговията разширява съществуващите санкции "по отношение на Русия и Беларус чрез въвеждане на нов експортен контрол".

"В момент, когато Украйна продължава да се бори за свободата си, днес предприемаме стъпки с цел да намалим още повече възможностите на Русия да превъоръжи армията си, да потърсим отговорност от извършителите на насилие, и още повече да изолираме финансово (руския президент Владимир) Путин", каза американската министърка на финансите Джанет Йелън, цитирана от БТА.

 

 

Станете почитател на Класа