Русия започва изграждането на два нови военни заводи

Русия започва изграждането на два нови военни заводи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.09.2022
  • Сподели:

В Русия ще се появят два нови завода за бронетанкова техника, чиято основна цел ще бъде ремонтът на бронирана техника и специална военна техника. Съответната заповед вече е подписана.

 

Русия започва изграждането на два нови военни заводи


Руското правителство реши да построи два нови бронетанкови завода в интерес на Министерството на отбраната. Военните отдавна говорят за необходимостта от допълнителни мощности, които да ремонтират и модернизират оборудването, което е на въоръжение в руската армия. Този въпрос беше многократно повдиган на заседания на правителството и накрая беше решен положително, премиерът Михаил Мишустин подписа указ за изграждането на два нови завода.

«Създаване на федерално държавно учреждение „71-ви бронетанков ремонтен завод“ на Министерството на отбраната на Руската федерация и федерално държавно учреждение „72-ри бронетанков ремонтен завод“ на Министерството на отбраната на Руската федерация», се казва в документа.

Предполага се, че новите военни заводи ще бъдат построени в Ростовска област и Московска област.

Ако това се потвърди, тогава можем да заявим, че правителството е приело аргументите на военните за необходимостта от разполагане на подобни заводи по-близо до южните и западните граници, тъй като основното производство на Русия в това направление е съсредоточено отвъд Урал и в Сибир.

Транспортирането на оборудването отнема доста дълго време.

На този етап нищо не се казва за сроковете на строителството, най-вероятно в изграждането на сградите ще участва Военностроителният комплекс към Министерството на отбраната. Военните строители напоследък имат богат опит в строителството както на граждански, така и на военни съоръжения.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа