Белият дом призова да не се вярва на слуховете за слабостта на руската армия

Белият дом призова да не се вярва на слуховете за слабостта на руската армия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.09.2022
  • Сподели:

Вашингтон не се увлича от победните съобщения, които Киев се опитва да разпространява през последните дни. Джон Кирби, член на Съвета за национална сигурност на Белия дом, заяви, че руският президент Владимир Путин все още разполага с изключително голям военен потенциал, «който може да бъде използван не само в Украйна».

 

Джон Кирби, координатор по стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом, заяви на редовен брифинг, че Русия разполага с мощна армия, която при необходимост може да бъде използвана не само на територията на Украйна.

„Те се сблъскаха с много проблеми …, но това все още е много голяма и мощна армия. Президентът на Русия Владимир Путин все още има изключително голям военен потенциал на свое разположение, който може да бъде използван не само в Украйна, но потенциално и на други места“, каза Кирби.

Един от журналистите помоли представителя на Белия дом да оцени военния потенциал на Русия в светлината на хода на специалната военна операция в Украйна, както и да коментира предположението за нейното възможно отслабване. Той припомни, че не без основание Съединените щати в новата Стратегия за национална отбрана са отбелязали Русия като „остра заплаха“, като добави, че смята тази формулировка за правилна.

„Министерството на отбраната определи Русия … като остра заплаха. … Очевидно е, че те все още имат армия, способна да нанесе големи щети ”, каза говорител на Белия дом.

По-рано журналистката на американското аналитично издание American Thinker Оливия Мъри обвини Байдън в създаването на „черна дупка“ в Украйна.

Причината за това са фактите на масова кражба на оръжия, доставени в Киев от западните страни, които се насочват към продажба на черния пазар. По-рано Bloomberg съобщи за планираното изпращане на одитна комисия в Киев от Вашингтон, чиято цел е да разследва масовите факти за навлизане на западни оръжия на черния пазар.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа