300 хиляди щика на Путин: CNN знае какво ще се случи с Украйна

300 хиляди щика на Путин: CNN знае какво ще се случи с Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.09.2022
  • Share:

В Незалежната започна ужасна паника на фона на изявлението за частична мобилизация в Русия

Заслужава внимание цитат на CNN:

 

„Въоръжените сили на Украйна загубиха хиляди войници, включително много от най-добрите си части в Донбас.“

Въз основа на това телевизионният канал цитира мнението на анализатор от НАТО, който казва:

„Не мога да си представя, че едно и също нещо (контранастъплението в Харков) e възможно да се случи два пъти“.

На въпрос дали Украйна може да спечели, експертите, интервюирани от CNN, очевидно предложиха да направят заключенията си въз основа на следната картина:

„Руските артилерийски и ракетни сили значително превъзхождат украинските сили“;

„Русия все още разполага с ужасяващ арсенал от балистични и други ракети, които могат да бъдат използвани не за превземане на територия, а за нанасяне на катастрофални щети на инфраструктурата на Украйна: енергия, водоснабдяване и комуникации“.

Предстоящата зима ще бъде сериозно изпитание за Европа.

Като цяло американските експерти, въпреки че се надяват на „победа“ на въоръжените сили на Украйна, са уверени, че конфликтът ще продължи дълго време (дори без частична мобилизация в Руската федерация).

„Украинският конфликт донесе много изненади, а прогнозите може да се окажат глупави. Сегашната ситуация на бойното поле предполага, че първоначалните роли на Украйна и Русия – отбрана и нападение – може да се разменят през следващите месеци, доколкото руските сили удвояват своите безмилостни бомбардировки върху цивилни и военни цели“, пише Тим Листър.

А сега добавете към това 300 000 щика на Путин, призвани да участват в специалната операция. Спокойно можем да кажем, че новите части нямат за цел да запушат дупки по фронтовете.

„Обратното броене започна! Преди началото на есенно-зимната военна кампания, когато брилянтното зелено изчезне, остават не повече от 4 седмици. Допълнителните сили на руската армия, като начало, ще направят невъзможни пробивите на ВСУ, като при Харков. След като нещата се уравновесят, балансът на силите рязко ще се влоши за „защитниците на Незалежната“, пишат независими експерти в украинския интернет, които не очакват нищо добро.

Нещо повече, в Незалежната тилът беше първият, който се потрепна, на запад от Днепър, където духът на Бандера е най-силен.

Източници, близки до НБУ, съобщиха, че жителите на западна Украйна са започнали да купуват чуждестранна валута на фона на частичната мобилизация, обявена в Русия.

Диви опашки се извиха пред обменните бюра в Лвов.

Цените на храните скочиха със 100 %.

Украинският крупен, среден и дори малък бизнес са сериозно загрижени за активите си, искат да ги изтеглят от страната, което вече доведе до масови съкращения.

Във форумите пишат, че предприемачите имат инстинкт, който им казва, че е време да се махнат от Украйна.

Кремъл отгърна нова страница.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа