Загубите на ВСУ са „големи или дори огромни“ – NYT

Загубите на ВСУ са „големи или дори огромни“ – NYT
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.09.2022
  • Сподели:

Продължаващата битка в Южна Украйна е най-тежката от целия конфликт. Това пише американското издание The New York Times (NYT), чийто кореспондент разговаря с очевидци на събитията.

 

Данните за загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не бяха оповестени, но след разговор с украински бойци кореспондентът на NYT излезе с мнение, че загубите са „големи и дори огромни“. Кореспондентът споделя, че стотици войници от въоръжените сили на Украйна са загинали в битките само за едно село. На други места според очевидци за два часа са загинали 50 бойци.

„Всеки украински войник на южния фронт носи картечница със себе си, но малко от тях са стреляли с това оръжие. Смъртта тук идва от голямо разстояние. Тя е безразборна и тотална”, отбелязва вестникът.

Вестникът пише, че украинските командири постоянно казват, че не са имали друг избор, освен да изпратят хора в самоубийствена атака. Южна Украйна трябва да бъде освободена, казват те, преди октомврийските дъждове да превърнат пътищата в непроходими блата. Освен това режимът на Зеленски трябва да демонстрира на света, че е в състояние да върне териториите, контролирани преди това от Киев.

По-специално, това трябва да стане преди зимата да започне да тества решимостта на съюзниците на Украйна. Въпреки това, както отбелязва NYT, руските войски, които са окопани в района на Херсон, са в състояние да окажат силна съпротива, което води до много жертви от страна на въоръжените сили на Украйна.

Припомняме, че в района на населения пункт Правдино бронетанкова група на Въоръжените сили на Украйна в беше разгромена.

 

A.Z

Станете почитател на Класа