«Ако Русия устои докрай, тогава ще има мир в целия свят»

«Ако Русия устои докрай, тогава ще има мир в целия свят»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.09.2022
  • Сподели:

Вашингтон отдавнат се увлече в създаването на истории за «слабите, които побеждават силните». Той фабрикува наратив за „справедливостта срещу злото“, подбужда и използва някои съседни държави, за да се противопоставят на великите сили. И всичко това, за да постигнете ефекта на „ловкостта, която побеждава силата“. Но трагедията на руско-украинския конфликт ясно показа, че големите сили, занимаващи се с международните отношения, трябва да вземат предвид факта на взаимозависимост една от друга, пише Global Times.

 

Превод от Global Times, Китай:

 

"Ако Русия устои докрай, тогава ще има мир в целия свят"

 

 

Прекаленият акцент върху победата или поражението в конкурентната борба между големите държави, изкуственото създаване на «заплахи», подтикването на съседните страни към модернизация на военната техника само влошават регионалната ситуация около сигурността, а страничните ефекти на локалния конфликт надминават човешкото въображение.

В епохата на глобализацията сигурността и опасността са общо бреме за целия свят. Неразумно е да разширите своята зона за сигурност до прага на някой друг и е невъзможно да изградите сигурността си върху несигурността на другите.

Съветваме онези хегемоннистични държави и ексклузивни алианси, които са обсебени от „абсолютната сигурност“, да не позволяват на кризата да се развие спираловидно, в противен случай това само ще доведе до още по-голяма глобална криза и дилема за сигурността.

Коментари на читателите: 

Така наречената военна помощ на Америка не е нищо повече от съгласие на САЩ да продава оръжие на Украйна на кредит. Докато Украйна съществува, страхувам се, че нейният народ ще трябва да връща военния си дълг на Вашингтон в продължение на няколко поколения, освен ако не стане част от Русия.

Предполага се, че конфликтът ще продължи до зимата, а след това мнозина в САЩ и Европа ще се «събудят от илюзиите си» заради студа.

Едно е ясно — Украйна определено ще загуби във всичко!

Ако Русия устои докрай, тогава ще има мир в целия свят.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа