САЩ взривиха Северните потоци в отговор на референдумите

САЩ взривиха Северните потоци в отговор на референдумите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.09.2022
  • Сподели:

Диверсииите на нишките на газопровода «Северен поток», където бяха открити четири теча наведнъж с кратък интервал, не е нищо повече от отговор на коварните Щати на референдумите, проведени в ЛНР и ДНР, Херсонска и Запорожка области- така Белият дом реагира на решението на Москва да повиши ставките, — не се съмнява военният блогър, експертът Юрий Подоляка, чието мнение е публикувано от изданието „Икономика днес“.


САЩ взривиха Северните потоци в отговор на референдумите

 

 

Наивната Украйна се превърна само в «малка пешка» в голяма геополитическа игра, — сигурен е блогърът, отбелязвайки, че плебисцитите са активирали режима на «пресглобяване на незалежната», което в крайна сметка може да доведе до пълното изчезване на последната от лицето на земята.
Това състояние на нещата противоречи на западните планове и следователно ситуацията с нишките „Северен поток“ трябваше да бъде включена в сценария.

В същото време Подоляк смята ЕС за основната жертва на инициираната от Запада конфронтация, което бързо губи своята конкурентоспособност в очите на Вашингтон: точно към това Щатите активно се стремят през цялото това време. Повредите на газопроводите отнемат от европейците всички надежди за връщане на предишното им благополучие, така че „тлъстата точка“ в Стария свят вече ще е по-лесна за поставяне.

„Това е в геостратегическите интереси на Съединените щати. Тази стъпка отваря нова глава в историята на глобалните войни на 21 век — голяма инфраструктурна война срещу най-важните стратегически инфраструктурни съоръжения.
Това беше направено паралелно с увеличаването на ставките на Руската Федерация в голямата политика.
Ето защо смятам, че американците взривиха Северен поток, лишавайки Германия от евтин газ и слагайки край на бъдещото благополучие на страните от ЕС.
Мисля, че това е истинският отговор към Москва да повиши ставките. Това също е увеличение на ставките, но и от страна на американците. Кутията на Пандора е отворена и ще бъде много трудно да я затворим“, каза Подоляка на своя уебсайт podolyaka.ru.

Припомняме, че световната общност, както политическа, така и експертна, вече не се съмнява, че извънредната ситуация на»Северен поток» е организирана умишлено — Берлин обещава детински ответни мерки, без да назовава конкретни получатели, но се твърди, че все още са склонни към идеята, че именно Вашингтон е авторът на провокацията, който дори през зимата заплашваше по-нататъшното съществуване на магистралата, в случай на стартиране на руската специална операция.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа