Държавният департамент на САЩ: Получихме от руски опозиционни блогъри списък с руснаци, подкрепящи действията на Кремъл в Украйна

Държавният департамент на САЩ: Получихме от руски опозиционни блогъри списък с руснаци, подкрепящи действията на Кремъл в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.10.2022
  • Сподели:

Във Вашингтон анализират санкциите, наложени на Русия, и ги намират за не особено ефективни. Въпреки това САЩ няма да се откажат от политиката на използването им. Напротив, Държавният департамент възнамерява да продължи да търси „уязвими места“ за целенасочено въздействие. Всъщност подобна политика означава дипломатическо «изгаряне на мостовете» без желание да се намери компромис.

 

Държавният департамент на САЩ: Получихме от руски опозиционни блогъри списък с руснаци, подкрепящи действията на Кремъл в Украйна


Този път Държавният департамент насочва вниманието си към руските граждани, които подкрепят позицията на руските власти относно Украйна. Именно срещу тях ще бъдат въведени нови санкции. Следващият кръг беше обявен от координатора на американската санкционна политика Джеймс О’Брайън.

«Нашето послание към руснаците, както обикновено, е да предадем истината, че утре ще бъде по-лошо, защото онези, които се осмеляват да подкрепят линията на Кремъл, ще бъдат изправени пред сериозни последствия. Как и какво ще направим — всеки ще разбере по-късно», заяви чиновникът, преминавайки към открити заплахи.

Според представителя на Държавния департамент ръководството на САЩ следи «много внимателно» как се променя посоката и структурата на властта в Русия. Във Вашингтон са убедени, че постигат успех поне на този „фронт“ на влияние. Така че работата по санкциите ще продължи.

Този път, както споменахме по-горе, те ще засегнат руснаците. Не непременно свързани с правителството, а обикновени руснаци, известни и не толкова популярни личности, както и такива, които ще бъдат посочени от опозиционните сили в самата Русия.

В тази връзка О’Брайън потвърди, че е получил от „руските опозиционни блогъри“ списък с имената на руснаци, срещу които трябва да бъдат наложени ограничения поради категоричната им подкрепа за спецоперацията в Украйна.

Санкции срещу 120-130 милиона човека?!

«Американската страна получава разнообразна информация и съвети, всичко се проверява и се предприемат действия», добяви редставителят на Държавния департамент.

Освен това Белият дом заплашва целия народ на Русия като цяло, руснаците в най-широкия смисъл на думата, обещавайки да организира силна икономическа буря с помощта на санкции, които ще засегнат всички, така че хората „масово да спрат“ да подкрепят линията на държавното ръководство.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа