Путин: Ситуацията в Донбас ще бъде стабилизирана, Русия ще развива тези територии

Путин: Ситуацията в Донбас ще бъде стабилизирана, Русия ще развива тези територии
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.10.2022
  • Сподели:

В изказването си, излъчено на живо по телевизията, президентът добави, че Русия изпитва "голямо уважение" към украинския народ въпреки, по думите му, "сегашната ситуация"

 

 

Русия очаква обстановката в Донбас и в другите контролирани от нея територии да се стабилизира и спокойно да може да развива тези региони. Това заяви президентът Владимир Путин по видеоконферентна връзка на среща с учители по повод днешния Ден на учителя, цитиран от ТАСС и БТА.

"Разбира се, очакваме ситуацията да бъде стабилизирана, ще можем спокойно да развиваме тези територии, помагайки ви да укрепите страната като цяло. На вас и всички хора в тези територии, които в продължение на дълги години заедно с вас търпяха лишения и в сърцето си се стремяха да се присъединят към Русия - дълбок поклон", каза той, обръщайки се към учителка от град Макеевка в Донецката народна република.

В изказването си, излъчено на живо по телевизията, Путин съобщи, че е подписал указ с "корекции" на частичната мобилизация за някои категории учащи.

В частност става дума за отлагане на военната служба за категории студенти като тези, които са се записали да учат в акредитирани частни университети, както и за младежи, записани в програми за следдипломна подготовка, посочва Ройтерс.

Путин добави, че Русия изпитва "голямо уважение" към украинския народ въпреки, по думите му, "сегашната ситуация".

Руският президент заяви, че донякъде е не само радостен, но и удивен от високите резултати на референдумите в Донбас и Херсонска и Запорожка област, и добави, че никой не ги е подправял. Путин каза, че те са били напълно прозрачни и обективни и не подлежат на никакво съмнение.

Путин добави, че до конфликта в Украйна е нямало да се стигне, ако там не са се били опитали "да разбият историята на пух и прах" и да възродят нацизма в исторически територии на Русия. Той каза, че неонацизъм има по целия свят и добави, че там се борят с него, а в Украйна по думите му го възвеличават.

 

 

Станете почитател на Класа