Кулеба се обърна към Запада от бомбоубежище: Увеличете военната си помощ за Украйна!

Кулеба се обърна към Запада от бомбоубежище: Увеличете военната си помощ за Украйна!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.10.2022
  • Сподели:

Той поиска по-конкретно от колегите си от Европейския съюз повече помощ в областта на противовъздушната отбрана и по-големи доставки на муниции

 

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес от бункер Запада да увеличи своята военна помощ за страната му, предаде Ройтерс и БТА.

"Аз съм може би първият външен министър, който се обръща към Съвета на ЕС по външни работи от бомбоубежище заради сирените за въздушна тревога", написа в "Туитър" Кулеба. Той поиска по-конкретно от колегите си от Европейския съюз повече помощ в областта на противовъздушната отбрана и по-големи доставки на муниции.

Кулеба, който говори от Киев на срещата на външните министри от ЕС в Люксембург чрез видеоконферентна връзка, призова също да бъдат наложени санкции на Иран, защото снабдява Русия с военни дронове.

Днес руските въоръжени сили нанесоха в Украйна поредица удари, включително с ирански безпилотни летателни апарати. По последни данни на украинските власти са били убити най-малко осем души - четирима в столицата Киев и още четирима в северната Сумска област.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа