Нов законопроект в Русия отменя правото на депутатите да избегнат мобилизацията

Нов законопроект в Русия отменя правото на депутатите да избегнат мобилизацията
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.10.2022
  • Сподели:

Законопроектът освен това предлага на първо място да бъдат мобилизирани работещите в правоохранителните органи - Руската гвардия, ФСБ, Службата за външно разузнаване, военната прокуратура

 

 

Депутатите от партия „Справедлива Русия“ внесоха в Държавната дума законопроект, с който се премахва отсрочката от мобилизация за сенатори от Съвета на федерацията и депутати от Думата (долната камара на руския парламент). Това съобщи "Медуза".

Законопроектът освен това предлага на първо място да бъдат мобилизирани работещите в правоохранителните органи - Руската гвардия, ФСБ, Службата за външно разузнаване, военната прокуратура.

Предлага се и да се даде отсрочка на граждани, които постоянно се грижат за близки роднини, както и за настойници на непълнолетни братя и сестри. 

След началото на мобилизацията от партията на Путин "Единна Русия" съобщиха, че четирима техни депутати са поискали да бъдат изпратени на фронта. Сред тях беше Виталий Милонов - няколко дни по-късно в медиите бяха разпространени снимки и видеоклипове, на които той стреля с противотанково оръдие в Горловка в Донецка област. В средата на октомври Милонов беше забелязан и в Санкт Петербург, където бе отишъл да си пререгистрира документите като доброволец.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа