Гислейн Максуел тъжи за „скъпия приятел“ принц Андрю

Гислейн Максуел тъжи за „скъпия приятел“ принц Андрю
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    18.10.2022
  • Сподели:

Гислейн Максуел говори от затворническа килия в САЩ, че се чувства „толкова зле за своя скъп приятел принц Андрю".
В първото си дълго интервю след осъждането й по обвинения в сексуален трафик миналата година, Максуел каза, че все още я е грижа за херцога на Йорк, който е лишен от кралски задължения заради връзката си с осъдения сексуален престъпник Джефри Епщайн.
Говорейки с израелско-американския режисьор на документални филми Дафни Барак, Максуел каза: „Много ми е мъчно за него. Следя какво се случва с него." Барак интервюира Максуел два пъти от затвора за предстоящия документален филм на CBS-Paramount Plus.
Според Sun on Sunday, който публикува интервюто, Максуел изглеждала „разтърсена", когато й казали, че адвокатите на принца твърдят, че двамата никога не са били близки. Тя отговори: „Приемам, че това приятелство не може да преживее моето убеждение. Той плаща такава цена за дружбата. Смятам го за скъп приятел. Грижа ми е за него".
Изказванията й ще предизвикат нов срам у Андрю, тъй като той многократно се е опитвал да се дистанцира от опозорената светска дама.
60-годишната Максуел беше осъдена на 20 години затвор през юни за осигуряване на тийнейджърки за сексуално малтретиране на Епщайн от 1994 до 2004 г. Тя продължава да отрича обвиненията.
Епщайн беше финансист, чиито елитни дружки някога включваха херцога на Йорк и Бил Клинтън. Той беше арестуван през юли 2019 г. по обвинения в сексуален трафик и се самоуби в затвор в Ню Йорк малко повече от месец след задържането му.
Попитана дали тя и Андрю могат да бъдат приятели след присъдата й в затвора Максуел отговори: „Нямам очаквания към хората, с които сме били приятели и много близки приятели. Не мога да си помисля какво биха искали да направят или да не направят."
Медийната наследница, чийто баща Робърт Максуел беше собственик на Mirror Group, говори и за скандалната снимка на Андрю с ръка около кръста на 17-годишната Вирджиния Джуфре, с нея на заден план.
Снимката, която беше публикувана по целия свят, беше централна в делото на Джуфре срещу принца за сексуално насилие. Гражданското дело беше уредено през февруари, след като той плати по финансово споразумение, смятано за многомилионна сума, на своята обвинителка.

Станете почитател на Класа