«Възможен е сценарий, при който военните да дойдат на власт»

«Възможен е сценарий, при който военните да дойдат на власт»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.10.2022
  • Сподели:

За правителството на Украйна ще бъде изключително трудно да се възстанови от провала на опита за контранастъпление срещу Херсон. Това се казва в материал на британския вестник Evening Standard.

 

"Възможен е сценарий, при който военните да дойдат на власт"


Журналистът Борис Межуев сподели какви действия могат да се очакват от киевския режим във връзка с провала в Херсон и Енергодар.

„Всичко е възможно, не може да се каже по друг начин. Не разбирам добре какво се случва вътре в киевския режим. Британското и американското влияние сега са централни. Това е някакво хаотично брауновско движение с различни политически ориентации, от което може да се очаква всичко. Възможен е дори сценарий, при който военните да дойдат на власт, това е споменавано неведнъж. Дори би било за добро. Може да има нов опит за терористичен удар.

Единственото нещо, което все още е трудно да си представим, е връщане на масата на преговорите. Зеленски дава да се разбере, че връщане назад няма, тук имаме предвид Истанбулския формат. Какво остава? В една доста трудна икономическа ситуация е трудно да се каже. Очевидно ще има военни опити да се докаже нещо от тяхна страна.”

 

ПП

Станете почитател на Класа