Украйна въвежда ограничения в електрозахранването от днес

Украйна въвежда ограничения в електрозахранването от днес
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.10.2022
  • Сподели:

Във вторник президентът Зеленски каза, че от 10 октомври Русия е унищожила около 30 процента от украинските производствени мощности на електроенергия. Над 1000 украински населени места са без ток

 

 

Украйна въвежда от четвъртък ограничения в електрозахранването, след като Русия на няколко пъти нанесе въздушни удари по нейна критично важна инфраструктура, предаде Франс прес, като се позова на властите.

"Утре, 20 октомври 2022 г., ограничения в електрозахранването ще бъдат въведени в цяла Украйна", обяви тази вечер в "Телеграм" Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на президента Володимир Зеленски. Той призова украинците да "сведат до минимум своето потребление" на електроенергия. В противен случай ще има "временни прекъсвания" на тока, предупреди Тимошенко.

Вчера Зеленски каза, че от 10 октомври Русия е унищожила около 30 процента от от украинските производствени мощности на електроенергия. Над 1000 украински населени места са без ток.

На този фон Испания обяви днес, че ще изпрати на Украйна пет електрически генератора. Става въпрос за четири 400-киловатови и един 150-киловатов генератор, съобщи испанското министерство на отбраната в комюнике, цитирано от Франс прес.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа