Хиляди протестиращи в Лондон искат Великобритания отново в ЕС

Хиляди протестиращи в Лондон искат Великобритания отново в ЕС
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    24.10.2022
  • Сподели:

Хиляди протестиращи преминаха през центъра на Лондон, призовавайки Обединеното кралство да се присъедини отново към ЕС. Националният марш за присъединяване събра големи тълпи от хора, които минаха от Парк Лейн до Парламентарния площад. Демонстранти от цяла Великобритания пътуваха с часове, за да присъстват.
Парламент Скуеър Гардън, последната спирка на шествието, се превърна в море от синьо и жълто, докато привържениците развяваха знамена на ЕС и носеха плакати: „Брекзит никога нямаше да проработи", „За по-ниски сметки #отново в EС" и „Искаме си звездата обратно"
Демонстрантка заяви: „Ситуацията може да се проследи обратно до референдума от 2016 г., който уж беше консултативен референдум. Това не беше резултат от супер мнозинство, 52 към 48 не е нещо, което може просто да преобърне напълно цялата страна. Вижте след шест години къде сме. Така че ние чувстваме много силно, че трябва да сложим разумно правителство, общи избори сега, защото тези хора се карат като плъхове в чувал. А ако си мислят, че Борис Джонсън е отговорът, те не са разбрали въпроса, това е просто смешно. Истинска обида за британския народ е дори да се споменава името му като възможен кандидат. Това е национален позор, международно посмешище, в това ни превърнаха."
Тълпата освиркваше, когато голям дигитален екран с изглед към Парламент Скуеър Гардън показа снимки на гласуващи за напускането лидери, като Джонсън, Прити Пател и Найджъл Фараж.
Тълпата също скандираще „Тори вън" и освиркваше, когато ораторите споменаха перспективата за ново правителство от торите. Един оратор каза: „Напускането беше лоша грешка. Това вече струва много на Обединеното кралство. И освен ако не се върнем назад, това ще продължи да ни струва много. Беше водено от идеология и всъщност не бе предназначено да помогне на Обединеното кралство. По-добре сме в ЕС. В дългосрочен план ще страдаме, защото не сме в състояние да продаваме и купуваме от Европа, която е най-големият ни пазар."

Станете почитател на Класа