MW: Три опасни активи на руската армия в Беларус, от които Западът трябва да се страхува

MW: Три опасни активи на руската армия в Беларус, от които Западът трябва да се страхува
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.10.2022
  • Сподели:

В отговор на мащабните доставки на оръжия за Украйна от страните от НАТО, Русия и Беларус започнаха съвместно разполагане на високоефективни оръжейни системи на територията на републиката.

 

MW: Три опасни активи на руската армия в Беларус, от които Западът трябва да се страхува


Началото на специалната военна операция ускори темповете на военно сътрудничество между двете страни. В републиката бяха доставени различни видове оръжия — от системи за модернизиране на съветски танкове до балистични ракети и самолети, способни да носят ядрено оръжие.

Възможностите на руските оръжия на територията на Беларус анализира сп. Military Watch. По-специално се посочват три оръжейни системи: изтребителите Су-35, системите за противовъздушна отбрана С-400 и свръхзвуковия изтребител-прехващач МиГ-31К.

Ескадрила от самолети Су-35, оборудвани с ракети Р-37М, е разположена в 61-ва изтребителна авиационна база на въоръжените сили на Беларус, на 170 км от Минск в началото на 2022 г. Скоростта на полета на ракетата Р-37М е шест пъти по-висока от скоростта на звука, а радиусът на поразяване е 400 км, което позволява да се унищожават цели в Украйна, без да се напуска въздушното пространство на Беларус.

Су-35 вече са доказали своята ефективност срещу самолетите Су-27 и МиГ-29 на ВВС на противника.

В края на януари заедно със Су-35 на територията на Беларус бяха предислоцирани и системите за ПВО С-400.

Ракетите със свръхдалечен обсег 40Н6Е са способни да прихващат всякакви балистични и аеродинамични цели на потенциален противник в радиус до 400 км.

В средата на октомври в Беларус пристигна ескадрила изтребители-прехващачи МиГ-31К.

Тези самолети постъпиха на въоръжение във въоръжените сили на Руската федерация в края на 2017 г. и засега нямат аналози в други страни по света. Модификацията с буквата «К» носи хиперзвукова балистична ракета 9-S-7760, известна като «Кинжал». Скоростта от 10 Маха и уникалната маневреност правят тази ракета неуязвима за противовъздушната отбрана на противника.

А разполагането на „Кинжалите“ в Беларус ви позволява да поразите целта почти навсякъде в Европа.

«Очаква се нарастващото напрежение със западния блок да накара Русия да увеличи броя на МиГ-31К в експлоатация, както и да увеличи производството на 9-S-7760», предполага изданието.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа