Удар на възмездието по "президентската бригада": Щурмовата авиация влезе в действие

Удар на възмездието по "президентската бригада": Щурмовата авиация влезе в действие
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.10.2022
  • Сподели:

Русия започна активно настъпление в направлението на Угледар. Въртолетите и щурмовите самолети влязоха в действие. Най-силният удар на руската атака попадна по така наречената "президентска бригада" на въоръжените сили на Украйна - щабът и центърът за електронно разузнаване на 1-ва бригада бяха унищожени.

 

 

Не само за Херсон и Запорожие има гореща битка. Днес нашите войски активно настъпваха в посока Угледар. Командирът на батальон "Восток" Александър Ходаковски уточни, че "в един от секторите правим опит за атака на противника".

Авиацията работи интензивно, частите започнаха да настъпват, пише командирът на батальона в канала си в Telegram. - Смятам това решение за преждевременно, но се надявам на успех.

Заместник-министърът на информацията на ДНР Даниил Безсонов също потвърждава, че нашите войски са преминали в атака.

Сутринта неочаквано за противника започна работа и продължава да работи нашата авиация: бойните хеликоптери Ка-52 и щурмовите самолети Су-25, както и Су-34, пише Безсонов. - В допълнение към работата на артилерийските системи, активно се използват тежки огнехвъргачни системи "Солнцепьок". Противникът понася колосални загуби и това е добре. Господ да дава сила на нашата пехота, точност - на артилерията, ловкост и късмет - на авиацията!

Военният кореспондент на ВГТРК Евгений Поддубни сподели някои подробности, вече известни към този момент, за ситуацията в Угледарското направление. Както се оказа, най-мощният удар на руското възмездие се стовари върху така наречената президентска бригада на въоръжените сили на Украйна.

Щабът и центърът за радиоелектронно разузнаване на 1-ва оперативна бригада на Националната гвардия на Украйна са били унищожени с високоточен снаряд „Краснопол“, съобщи военният кореспондент. - Отчитат се и сериозни загуби на 1-ви и 2-ри механизирани батальони от 53-та ОМБр на Въоръжените сили на Украйна. Нашите БПЛА също се справиха успешно: „Ланцет“ и „Куб“ поразиха най-малко две зенитно-ракетни комплекса Бук-М1на ПВО.

Освен това, съгласно съобщенията от фронта на СВО, голям участък от магистралата Покровск-Бахмут-Михайловка североизточно от Угледар, по която украинските части превозваха доставки, попадна под огневия контрол на руските военни.

Авторът на телеграм канала „Архангел Спецназа“ потвърждава загубата на „президентската бригада“ на въоръжените сили на Украйна и унищожаването на щаба и центъра за електронно разузнаване на 1-ва бригада.

Офанзивата продължава, вървим активно, - се казва в съобщението.

Евгений Поддубни, позовавайки се на военни експерти, отбелязва, че в тази посока украинското командване, за да избегне обкръжаването на Въоръжените сили на Украйна в Угледар, може да хвърли в бой резервите на 529-ти и 110-ти механизирани полкове от 93-та ОМБр " Студен Яр“, 68-ма отделна егерска бригада, както и 24-ти отделен щурмови батальон на укронацистите.

 

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа