Демократите в САЩ запазват конрола си над Сената

Демократите в САЩ запазват конрола си над Сената
  • Публикация: 
  • Дата:  
    14.11.2022
  • Сподели:

Резултатите са победа и реабилитация, смята лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър

 

Демократите в САЩ запазват контрола си над Сената - победа в междинните избори в САЩ, която изцяло изтри надеждите на републиканците за "червена вълна", пише Ройтерс.

Резултатите са добра новина за президента Джо Байдън, който се бореше с ниски нива на одобрение преди изборите, дължащи се на публичното недоволство от високата инфлация. След изборите Байдън посочи, че очаква с нетърпение остатъка от мандата си начело на страната

 

Снимка: Bloomberg L.P.

 

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър описа резултатите като "победа и реабилитация" за демократите и техните цели. Той обвини републиканците, че са подклаждали страх и разделение по време на презиборната кампания.

Републиканците обаче бяха близо до вземането на властта в Камарата на представителите, докато служителите в изборните секции продължават да броят бюлетините. Може да отнеме няколко дни или повече, преди резултатите от достатъчно камари станат ясни и определят кой ще е начело на представителите.

Към събота вечерта републиканците имат 211 места в Камарата, като 218 са необходими за мнозинство, докато демократите са с 205 места.

Станете почитател на Класа