Олаф Шолц: Германия трябва да е готова за ескалация на войната в Украйна

Олаф Шолц: Германия трябва да е готова за ескалация на войната в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.11.2022
  • Сподели:

Създаването на фонд за отбрана на стойност 100 млрд евро, огласено след началото на руската инвазия, е резултат от това, че властите са си научили урока за необходимостта от увеличаване на военните запаси на германските въоръжени сили, изтъкна той

 

Германският канцлер Олаф Шолц днес заяви, че Германия трябва да е готова за ескалация на ситуацията в Украйна, но че неговото неотдавнашно посещение в Китай си е струвало дори само заради това, че двете страни са изразили обща позиция против използването на ядрени оръжия, предадоха Ройтерс и БТА.

"Предвид развитието на войната и видимите и растящи провали на Русия, трябва да сме готови за ескалация", каза Шолц на конференция в Берлин, чийто домакин беше вестник "Зюддойче цайтунг". Той добави, че ескалацията би могла да включва разрушаването на инфраструктура.

По време на визитата му в Китай по-рано този месец Шолц и китайският президент Си Дзинпин осъдиха заплахите за използване на ядрени оръжия в Украйна.

Шолц каза, че създаването на фонд за отбрана на стойност 100 милиарда евро, огласено след началото на руската инвазия, е резултат от това, че властите са си научили урока за необходимостта от увеличаване на военните запаси на германските въоръжени сили.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа