Киев: На практика в Украйна не останаха неповредени топло- и водноелектрически централи

Киев: На практика в Украйна не останаха неповредени топло- и водноелектрически централи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.11.2022
  • Сподели:

"Размерът на щетите е колосален", подчерта ръководителят на компанията оператор на украинската енергийна мрежа "Укренерго" Володимир Кудрицки

 

В резултат на масираните нападения на руските войски срещу енергийната инфраструктура в Украйна практически няма невредими топло- и водноелектрически централи, съобщи днес ръководителят на компанията оператор на украинската енергийна мрежа "Укренерго" Володимир Кудрицки, цитиран от агенция Укринформ и БТА.

След атаката срещу енергийната ни система на 15 ноември в Украйна на практика не останаха невредими топло- и водноелектрически централи. За да добиете представа за мащаба на тези атаки, фактически всички ТЕЦ и ВЕЦ, ако говорим за големите централи, бяха повредени от ракетни удари, каза той на брифинг.

Освен това почни не останаха неповредени възлови подстанции на "Укренерго", допълни Кудрицки и добави, че на практика всички важни подстанции са били поразени по няколко пъти. "Размерът на щетите е колосален", подчерта той.

Въпреки това по думите на Кудрицки благодарение на ремонтни дейности от събота насам системата е била стабилизирана, отбелязва ДПА. Сега спирането на тока се извършва основно по график и почти няма спешни спирания.

Русия нахлу в Украйна преди почти девет месеца. След значителни неуспехи на фронта Москва започна да провежда целенасочени атаки срещу енергийната мрежа на страната, припомня ДПА.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа