САЩ разрешиха доставките на руски нефт за България и други страни от ЕС

САЩ разрешиха доставките на руски нефт за България и други страни от ЕС
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.11.2022
  • Сподели:

Министерството на финансите на САЩ разреши транзакции, свързани с доставка на руски нефт за редица страни от ЕС

 

САЩ разрешиха доставките на руски нефт за България и други страни от ЕС

 

 

Министерството на финансите на САЩ публикува общ лиценз, който съдържа разяснения, свързани с ограничението за закупуване на руски нефт.
По-конкретно, Вашингтон разреши финансови транзакции, свързани с доставките на руски суров петрол за България, Хърватия, както и за редица държави без излаз на море от Европейския съюз,

Таванът на цените на руския петрол, както заявиха от Министерството на финансите на САЩ, няма да се прилага в случай на значителна преработка извън Русия.

„В случай, че суровият петрол е бил значително трансформиран в юрисдикция, различна от Руската федерация… таванът на цената вече не се прилага (например той е бил рафиниран или е претърпял друга значителна трансформация, в резултат на което продуктът губи своята идентичност и се трансформира в нов продукт с ново наименование, характеристики и предназначение)“, се посочва в документа.

В същото време американски лица могат да предоставят услуги, свързани с руския петрол, закупен над лимита на цената, ако открият това само по време на процеса на сертифициране и получат специален лиценз.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа