The National: Ген. Суровикин се превърна в главния проблем за ВСУ

The National: Ген. Суровикин се превърна в главния проблем за ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.11.2022
  • Сподели:

Руският генерал Сергей Суровикин стана най-голямата пречка за настъплението на въоръжените сили на Украйна. За това пише Томас Хардинг, анализатор за изданието The National. 

 

The National: Ген. Суровикин се превърна в главния проблем за ВСУ

 

 

С наближаването на зимата Русия продължава да извежда от строя критичната инфраструктура на Украйна. Ракетните атаки стават все по-болезнени всеки път, а това може да принуди Киев да премине в рязко настъпление. Въпреки това руската армия е заела изгодни отбранителни линии, които е почти невъзможно да бъдат атакувани успешно, посочва авторът. Според него настъпателният потенциал на въоръжените сили на Украйна е намален поради прагматизма на командващия Спецоперацията генерал Сергей Суровикин.

„Руският генерал Суровикин е най-голямата пречка пред настъплението на Украйна за завладяване на територията“, твърди Хардинг.

Както припомня анализаторът, руските войски бяха прехвърлени на левия бряг на Днепър. Предислокацията позволи на въоръжените сили на Руската федерация да използват естествената преграда — широката река — за формиране на ефективна защита. Атакуването на тези позиции е изключително рисковано, особено през зимата.

„Суровикин е предпазлив човек и изтеглянето на войските от Херсон беше едно от първите разумни решения, които той взе. Руснаците се ориентираха и адаптираха, те вземат рационални решения за това какво трябва да бъде защитено“, твърди аналитикът от Кралския институт на обединените служби Сам Крани-Еванс.

Много военни експерти считат, че понастоящем украинското командване ускорява формирането на механизирани бригади. Според Хардинг тези сили могат да бъдат използвани в южно направление, за да отрежат Крим от сухопътния коридор. Но тези бригади ще бъдат посрещнати от руската армия, която беше подсилена след напускането на Херсон.

„Изтеглянето от Херсон означава не само, че генерал Суровикин вече има по-силни отбранителни линии, но и че повече от 20 000 от най-опитните му войници са се завърнали. Ще бъде важно как той ще разположи тези сили.

Хитрият командващ вероятно би предпочел да ги остави да си починат и да се превъоръжат като мобилен резерв, готов да отблъсне всяко украинско настъпление“, се казва в статията.

В същото време някои от тези бойци могат да бъдат прехвърлени в Донбас, където руската армия развива настъпление.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа