„Най-лошото предстои“: Великобритания прогнозира последствията от помощта за Украйна

„Най-лошото предстои“: Великобритания прогнозира последствията от помощта за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.11.2022
  • Сподели:

Guardian: Украйна рискува да загуби подкрепата на САЩ и ЕС поради задаващите се проблеми на Запад

 

„Най-лошото предстои“: Великобритания прогнозира последствията от помощта за Украйна

 

 

Западните страни започнаха да усещат непосредствените последици от помощта, предоставена на Украйна, пише Саймън Тисдал за Guardian.

Според него към Европа наближава «огромна хуманитарна и миграционна криза», която ще се стовари върху всяка членка на ЕС. В много европейски градове хората протестират срещу антируските санкции. Негативните последици от конфликта в Украйна започват да се отразяват на западните страни и Киев рискува да загуби подкрепата, счита журналистът.

„Но сега сме едва ноември. Най-лошата зима за всички тепърва предстои“, предупреждава той.

Както отбелязва авторът, темповете на доставките на оръжие и заемите за Украйна вече се забавят. Западът изчерпва запасите от своите оръжия, а доставките на по-модерни оръжия са „ограничени от производствени проблеми“.

Според журналиста западното обществено мнение се е «притъпило» поради липсата на конкретни планове за разрешаване на ситуацията.

При липса на мирни преговори или каквото и да е подобрение на ситуацията умората от конфликта в Украйна се превръща в апатия.

Разсъждавайки върху позицията на САЩ, Саймън Тисдал заключава, че помощта за Киев може да бъде намалена, когато републиканците заемат местата си в Конгреса през януари.

След началото на спецоперацията в Украйна Западът засили санкционния натиск върху Москва, което доведе до повишаване на цените на електроенергията, горивата и храните в Европа и САЩ. Президентът Владимир Путин заяви, че политиката на сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия за Запада, а ограниченията са нанесли сериозен удар на цялата световна икономика. Според него основната цел на САЩ и техните съюзници е да влошат живота на милиони хора.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа