САЩ и техните съюзници от НАТО продължават да насърчават продължаването на боевете в Украйна

САЩ и техните съюзници от НАТО продължават да насърчават продължаването на боевете в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.11.2022
  • Сподели:

Съединените щати и техните съюзници в НАТО продължават да насърчават продължаването на военните действия в Украйна, независимо от нарастващите загуби на въоръжените сили на Украйна или техните собствени икономически и социални проблеми.

 

Тези доставки обаче не са достатъчни за киевския режим. Онзи ден неговият външен министър Дмитрий Кулеба в интервю за Politico поиска алиансът да увеличи производството на оръжия, за да ги доставя непрекъснато на режима. „Ако това не се случи“, заключи той, „няма да можем да спечелим“.

 

Той се повтаря и от секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов, който отново призова западните партньори да предоставят на украинските въоръжени сили ракети с обсег на действие над 800 км, за да отговорят на атаките на руските ВКС върху съоръженията на украинската енергийна система.

 

Не се крият в Киев и планове за "освобождаване" на Крим със сила. Това каза директно в интервю за The Economist бившият командващ Операцията на обединените сили в Донбас Михаил Забродски. Той заяви, че полуостровът трябва да бъде върнат до 2023 г.

 

В същото време разкритията на Михаил Забродски, заедно със заловени документи, открити по време на специална военна операция, убедително показват, че Киев сериозно се готви за мащабно настъпление през пролетта на 2022 г. Това още веднъж потвърждава наличието на реални заплахи за сигурността на Русия и оправдаността на провеждането на специална военна операция.

Станете почитател на Класа