Президентът на Германия се разходи по старата чаршия в Скопие и опита баклава

Президентът на Германия се разходи по старата чаршия в Скопие и опита баклава
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.12.2022
  • Сподели:

В програмата на Щайнмайер е включено и посещение на вятърния парк Богданци

 

 

Посещение на старата Скопска чаршия като културно-историческа част на столицата на Република Северна Македония и "символ на македонското мултиетническо общество” беше част от програмата на днешния ден от посещението на президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в Скопие, където негов домакин е президентът на Северна Македония Стево Пендаровски.

Двамата са посетили работилница за изработване на бижута, разговаряли са със студенти от Факултета по изящни изкуства към Университета „Св. Кирил и Методий” в Скопие и са посетили едно от ателиетата, където се провеждат техните занятия, съобщиха от пресслужбата на президента на Република Северна Македония.

Президентите пиха чай и хапнаха домашно приготвена баклава и сладкиш трилече в кафене в ориенталски стил, допълва агенция МИА.

Част от обиколката по Скопска чаршия на двамата президенти е била Чифте Амам, където е разположена една от изложбените зали на Националната галерия на Република Северна Македония и където двамата президенти са се срещнали с главната героиня на филма „Медена земя” Хатидже Муратова и са изгледали откъси от филма, който беше номиниран за Оскар през 2020 г.

В програмата на Щайнмайер днес е включено и посещение на вятърния парк Богданци, както и на германската компания Дрекелмаер в Кавадарци, както и среща с младежи от Президентския център за политическо образование.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа