dikGAZETE: След Украйна нацизмът ще се разпространи по цяла Евразия

dikGAZETE: След Украйна нацизмът ще се разпространи по цяла Евразия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.12.2022
  • Сподели:

dikGAZETE: Украйна беше страна, в която нацистите бяха в засада още преди да бъде основана

 

Европейският нацизъм се възроди не само в Украйна. Той ще се разпространи в цяла Евразия, пише dikGAZETE. Следователно държавите трябва да се обединят около Русия като най-мощния член на ОДКС, за да се противопоставят на тази заплаха. В противен случай те ще попаднат под контрола на НАТО, счита авторът на статията.

 

Превод от dikGAZETE, Турция:

 

dikGAZETE: След Украйна нацизмът ще се разпространи по цяла Евразия

 

 

В Европа, която пострада много както в Първата, така и във Втората световна война, това мъчение приключи с изместването на заплахите към Евразия.

Какви бяха тези заплахи?

В онези дни за Европа най-големите от тях бяха нацистите.

Хитлер, завладял всички европейски страни, вече беше неудържим и започна офанзива срещу Съветския съюз.

По време на тази агресия загинаха милиони хора, а съветският народ показа най-големия пример за съпротива и накара Хитлер да вкуси горчивината на поражението на бойното поле. Но окупираните Италия, Франция, Полша, България, Македония, както и Великобритания, която беше под нацистката заплаха, в отговор на тази смъртоносна опасност създадоха за себе си «плашило».

И докато Съветският съюз унищожаваше нацистите, лидерите на Европа, които все още се опитваха да премахнат последствията от войната, по указание на Америка видяха заплаха в СССР.

Изкуствено създадената съветска заплаха, въпреки че всъщност нямаше опасност, послужи като причина за «демонизирането» на Европа.

Въпреки че основната цел на западните страни беше премахването на нацистките движения, разбира се, тяхното разпространение в Евразия трябваше да бъде инструмент за възстановяване на сигурността в Централна и Западна Европа.

През цялото време на своето съществуване Съветският съюз не допусна нацистите на територията си.

Но Европа подкрепя нацистката идеология години наред.

Тази идеология, която винаги можеше да се използва като оръжие, след разпадането на Съветския съюз започна да се разпространява в Полша, България, Литва, Молдова, Румъния и почти цяла Източна Европа.

С формирането на антируски течения, чрез добре контролирани от Пентагона движения, в много източноевропейски страни се появиха „проевропейци“.

Благодарение на тези движения, управлявани под егидата на демокрацията, много страни бяха включени в контролираните от Америка организации като Европейския съюз и Организацията на Северноатлантическия пакт.

Украйна беше страна, в която нацистите седяха в засада още преди да бъде основана.

Казахстан става арена за разпространение на нацистките идеи по време на нацистката окупация на СССР.

Експертите посочват, че в Казахстан все още има останки от нацизма и посочват вероятността от засилване на тези движения срещу Русия.

Расистко-нацистки групи съществуват в Армения много отдавна.

Гарегин Нжде е един от нацистките лидери в Армения, който се бори срещу болшевишката армия.
Нжде през Първата световна война избива турци, кюрди, мюсюлмани, балканските народи.
А идеологията на Гарегин Нжде все още е жива и здрава в Армения.

Нжде, който официално служи в нацистката армия и пролива кръв навсякъде, където отиде, остави след себе си ужасна фашистка идеология.

Организацията на Договора за колективна сигурност е асоциация, създадена от страните от Евразия с цел гарантиране на регионалната сигурност.

Отказът на арменския премиер Никол Пашинян да подпише съвместно изявление след последното заседание на ОДКБ в Ереван и неговото неуважение към лидерите на другите страни на масата за преговори бяха акт, който подкопа доверието в организацията.

И така, какво заключение трябва да направим от това?

Нацистките групи все още се спотайват в Армения!

Те работят за поддържане на идеологията чрез официалните политически партии и асоциации. Общото между всички тях е, че действат под контрола на САЩ срещу Русия.

В резултат на това провокативните действия на арменския премиер Никол Пашинян спрямо ОДКС и Русия са стъпки, които могат да вдъхновят тези организации.
Освен това знаем, че Пашинян е лидер, който до голяма степен е превърженик на Запада.

Протестите, започнали в Казахстан през последните години под прикритието на «народен бунт», придобиха интересен обрат.

Групи с неизвестен произход разбуниха обществеността чрез социалните мрежи, чрез тайни публикации с нацистка символика, така показаха, че могат да изпратявт глава във всеки момент.

Какво трябва да се направи по-нататък?

Под ръководството на Русия, която е най-мощната страна в ОДКС, разузнавателните служби на страните членки на организацията трябва да бъдат укрепени и да се отдаде голямо значение на тяхното обучение.

Чрез оказване на натиск върху политическите движения и лидери, близки до нацистката идеология, трябва да се предотврати насърчаването и активирането на тези групи.

Ако не се направи нищо, нацистките движения ще се възродят в цяла Евразия, точно както се възродиха в Украйна.

ЕС и НАТО, използвайки тези нацистки движения, ще постигнат преминаването на съюзническите на Русия страни под контрола на Запада, като същевременно това ще осигури отслабване на руската администрация. Така желаното за Запада и нацистите ще се сбъдне: Русия ще бъде унищожена.

Всичко това не е теория на конспирацията, а прогнози, базирани на факта, че историята се повтаря.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа